torna

Detall de la notícia

Imatge 4664351

Afers Socials i Esports ofereix una formació per la igualtat de gènere a les federacions esportives

Adreçat al personal tècnic, es vol generar un impacte a curt i mitjà termini en l’esport balear 

L'acció forma part dels eixos que impulsa la Conselleria per la discriminació positiva cap a les dones

Des de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, la Direcció General d’Esports ha iniciat aquest dimarts una formació amb perspectiva de gènere dirigida a les federacions esportives de les Illes Balears.

L’objectiu és proporcionar eines en clau de gènere a favor de la igualtat entre dones i homes en l’entorn esportiu balear, que permetin produir canvis concrets i sostenibles i que generin un impacte a curt i mitjà termini.

Aquest curs està dirigit al personal que forma part de les federacions: membres de la junta directiva i personal tècnic i/o personal que col·labora estretament amb la federació.

Els objectius de la formació són reconèixer els mecanismes i situacions de desigualtat i discriminació per raó de gènere en l’entorn esportiu i d’oci; implicar-se en la transformació dels models i relacions tradicionals de gènere; conèixer la normativa vinculada a la igualtat real entre homes i dones en l’àmbit esportiu i educatiu; aplicar els recursos i eines disponibles per a la promoció de la igualtat efectiva; dominar el llenguatge inclusiu i visibilitzador; així com reflexionar sobre el paper dels i les professionals de l’activitat física, l’EF i l’esport per la promoció del canvi de les relacions de gènere en l’esport i a través de l’esport.

La formació es fa en línia mitjançant la plataforma Moodle. Les sessions s’organitzen de la següent manera:

  • 1ª sessió: Dimarts 20 d’abril de 17.00 a 19.00 en format en línia.

  • 2ª sessió: Treball autònom a la plataforma Moodle.

  • 3ª sessió: Treball autònom a la plataforma Moodle.

  • 4ª sessió: Dimarts 25 de maig de 17.00 a 19.00 en format en línia.

La formació és impartida per Pedrona Serra, llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, doctora especialitzada en la perspectiva de gènere en la gestió esportiva i l'educació física. Actualment és profesora a l'INEFC de Barcelona i a la Universitat de les Illes Balears.

Aquesta activitat va en la línia dels eixos que impulsa la Conselleria d’Afers Socials i Esports a favor de la discriminació positiva cap a les dones en les ajudes de la Direcció General d’Esports:

  • S’ha creat una partida especifica extra pels equips femenins que competeixen a àmbit estatal (270.000 euros entre el 2017 i el 2020).

  • S’ha creat una línia d’ajudes nova per a la formació de les dones al sector esportiu (70.000 euros entre el 2017 i el 2020).

  • En les ajudes a esportistes destacats es valora positivament el fet de ser dona.

  • En les ajudes a federacions es valora positivament el número de llicències femenines.