torna

Detall de la notícia

Imatge 4663520

Christian Zacharias serà el director i solista del quinzè concert de temporada de la Simfònica

Christian Zacharias dirigirà l'Orquestra Simfònica Illes Balears i interpretarà el concert per a piano en el quinzè concert de la temporada, que tindrà lloc aquest dijous 22 d'abril, a les 19.30 hores, en el Trui Teatre. El programa inclou obres d'Elgar, Mozart i Haydn. Les entrades ja estan a la venda i es poden adquirir a la web de la Simfònica.

El concert començarà amb una obra juvenil d'E. Elgar, la Serenata Op. 20. Es tracta d'una peça, de tres moviments, escrita per a orquestra de corda i és una de les primeres obres en què el compositor confessà estar satisfet.

Christian Zacharias, un dels millors directors i pianistes de la seva generació, interpretarà amb la Simfònica, el Concert per a piano núm. 12 de W. A. Mozart. Coneguda també com el "Concert petit la major", fou escrita el 1782, a Viena. Per al compositor austríac, la tonalitat en la major és sinònim, generalment, de lirisme, serenitat, elegància i fluïdesa.

Amb les seves interpretacions elaborades, detallades i articulades, Zacharias demostra el seu interès pel que hi ha darrere de les notes. Gràcies al seu treball, el músic s'ha establert no sols com a pianista i director de classe mundial, sinó també com a pensador musical.

Per finalitzar, l'Orquestra interpretarà la Simfonia núm. 45 de J. Haydn. Composta per quatre moviments, destaca pel "Finale", passatge que ha fet especialment famosa aquesta obra, ja que representa un canvi en els cànons i les formes de la simfonia en aquells moments. Haydn fou considerat el compositor més gran del seu temps i aquesta simfonia és una de les més reconegudes i interpretades de les més de cent que va compondre.