torna

Detall de la notícia

Imatge 4663414

Balearskills 2021: la competició per excel·lència de la formació professional, comença demà a Eivissa

\ Per primera vegada s’organitzen proves també a Menorca i a Eivissa

\ En aquesta edició s’augmenta el número d’skills fins arribar a les 16 modalitats

\ S’incorpora a les proves l’skill de Recepció hotelera

\ Fins al proper 18 de maig hi participaran un  total 64 alumnes, de 10 famílies professionals i 27 centres de les Illes Balears

 

La competició de la formació professional, Balearskills 2021, comença demà a Eivissa amb la novetat que per primera vegada aquest esdeveniment se celebra a totes les illes. Balearskills és la competició per excel·lència dels alumnes de formació professional de diferents especialitats que té lloc a les Illes Balears a partir de proves pràctiques dissenyades pels coordinadors de cada modalitat. 

Enguany presenta importants novetats respecte d’edicions anteriors, com la incorporació d’una nova modalitat, la de Recepció hotelera, i la celebració de les proves de Forneria i de Refrigeració i aire condicionat a Eivissa i a Menorca, respectivament. Així, es faran competicions de 16 modalitats, que són totes a les quals pot participar l’alumnat de les Illes Balears per l’oferta actual de cicles. 

En total, seran 64 alumnes de 27 centres de les Illes Balears els que competiran a partir de demà i fins al proper 18 de maig en els Balearskills amb l’objectiu de demostrar les habilitats que han adquirit al llarg de la seva formació.  

Per impulsar els estudis de formació professional

Les competicions tenen com a finalitat promocionar, potenciar i fer difusió de la formació professional, així com impulsar aquests estudis i difondre les bones pràctiques dels alumnes als centres educatius i a la societat en general. A més, en el marc d’aquestes competicions s’afavoreix la relació entre els centres educatius i les empreses i també es produeix un interessant punt de trobada entre l’alumnat, el professorat i les empreses relacionades amb el seu sector.

Les competicions comencen demà a les 15 hores i finalitzaran el proper 18 de maig.

Programa 

 

CALENDARI DE LA COMPETICIÓ BALEARSKILLS 2020-2021

Del 22 d’abril al 18 de maig de 2021CENTRES SEU

DIES

SKILL


IES SA SERRA  (Sant Antoni de Portmany)

22 i 23 d’abril 2021

47. Forneria


CIFP JUNÍPER SERRA (Palma)

26 i 27 d’abril 2021

13. Reparació  de carrosseria

33. Tecnologia de l’automòbil

36. Pintura de l’automòbil

35. Servei restaurant i bar


IES PUIG DE SA FONT (Son Servera)

28 d’abril 2021

34. Cuina


CIFP SON LLEBRE (Marratxí)

4 de maig 2021

41. Atenció sociosanitària


IES ARXIDUC LLUÍS SALVADOR (Palma)

4 i 5 de maig 2021

18. Instal·lacions elèctriques


CIFP FRANCESC DE BORJA MOLL (Palma)

6 i 7 de maig 2021

29. Perruqueria

30. Estètica


IES JOSEP MARIA QUADRADO (Ciutadella)

10 i 11 de maig 2021

38. Refrigeració i aire condicionat


IES CALVIÀ (Calvià)

12 de maig 2021

57. Recepció hotelera


IES MANACOR (Manacor)

13 i 14 de maig 2021

17. Desenvolupament web

39. Administració de sistemes en xarxa


CIFP JOAN TAIX (Sa Pobla)

17 i 18 de maig 2021

37. Jardineria paisatgística

28. Floristeria


 

Els Balearskills són una competició que té lloc cada dos anys i que permet designar els alumnes que han de representar les Illes Balears al campionat Spainskills. durant el transcurs de les competicions els alumnes han de desenvolupar el treball concret que se’ls marca en un temps determinat d’execució. Un jurat (que pot estar format per professionals del sector i per professorat) decidirà qui ha demostrat tenir les millors habilitats i, per tant, passa a representar les Illes Balears en el campionat Spainskills que està previst que es realitzi a Madrid. Els guanyadors dels Spainskills, posteriorment, participaran a les competicions internacionals Worldskills International i Worldskills Europe.

Aquesta acció formativa està finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional i cofinançada pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu d’Ocupació, Formació i Educació 2014-2020.