torna

Detall de la notícia

Imatge 4658228

Consell de Govern: Educació convocarà ajuts per desenvolupar programes de qualificació inicial per al curs 2021-2022

\ Desenvolupen programes en corporacions locals, mancomunitats, ONG i associacions sense ànim de lucre 

\ Els ajuts suposen una inversió de més de 948 mil euros i permeten aconseguir una qualificació professional de nivell 1

 

El Consell de Govern celebrat avui ha autoritzat la Conselleria d’Educació i Formació Professional a convocar ajuts econòmics per desenvolupar els programes de qualificació inicial durant el curs 2021-2022.

En total, la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors concedirà ajudes per un import de 948.750 euros. Aquestes ajudes estan adreçades a les corporacions locals, mancomunitats de municipis, organitzacions no governamentals, associacions professionals i empresarials sense ànim de lucre. 

L’oferta pública de formació de la Conselleria d’Educació i Formació Professional no sempre permet atendre determinats col·lectius desfavorits que han abandonat o són susceptibles d’abandonar el sistema educatiu sense haver assolit l’educació secundària obligatòria i, per tant, tenen una especial dificultat d’inserció en el mercat laboral. Aquesta situació es fa més complicada quan l’alumne manifesta un rebuig a la institució escolar i la seva actitud no ha millorat després d’haver rebut diferents mesures de suport educatiu. És per això que resulta convenient establir una oferta addicional que suposi una oportunitat per a aquest alumnat, la qual s’ha de fer mitjançant la col·laboració d’entitats amb experiència i mitjans específics per atendre aquests col·lectius. Aquesta col·laboració s’ha fet efectiva durant els darrers anys mitjançant convocatòries d’ajuts per impartir programes de formació professional bàsica, que han demostrat ser una segona oportunitat per a aquest tipus d’alumnat.

L’objectiu d’aquests programes és oferir la formació adient perquè els alumnes desenvolupin les capacitats i les destreses suficients per aconseguir les competències professionals pròpies d’una qualificació professional de nivell 1 del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, com a mínim, i tinguin la possibilitat d’una inserció sociolaboral satisfactòria d’acord amb les seves possibilitats i expectatives personals, així com animar-los a continuar amb els estudis.

La convocatòria d’ajuts per als programes de qualificació inicial per al curs 2021-2022 consolida les novetats introduïdes a les convocatòries anteriors, amb una oferta formativa de 16 programes. Es manté la durada de les activitats formatives, que es va augmentar fins a les mil hores i els canvis realitzats en el currículum dels mòduls generals dels programes, la qual cosa permet aconseguir la certificació d’haver superat el primer nivell dels ensenyaments per a persones adultes a les Illes Balears a tots aquells alumnes que es matriculin sense haver superat el segon curs d’ESO.

En la convocatòria relativa al curs 2020-2021 s’han concedit ajuts a un total de setze programes, dotze corresponents a entitats i quatre corresponents a ajuntaments.