torna

Detall de la notícia

Imatge 4657529

Concurs de relats inspiraciència

Objecte

Inspiraciència és un concurs de relats d’inspiració científica. És una iniciativa que relaciona ciència i escriptura d’una manera lúdica i que pretén crear un espai obert on pensar i imaginar la ciència des de la ficció. El seu objectiu és fomentar la creació literària com a forma lliure i personal d’acostament al pensament científic i d’explorar realitats abans no imaginades.

Hi pot participar qualsevol persona que presenti un relat original, en qualsevol de les llengües del concurs (català, castellà, eusquera i gallec), inspirat en una temàtica científica.

Els originals han d'estar escrits en català, castellà, eusquera o gallec. Han de ser inèdits i no haver estat premiats en cap altra convocatòria, certamen o premi literari, ni haver-se publicat en cap altre mitjà o bloc personal.

Modalitat i categories

El concurs té una única modalitat competitiva:

  • Relat curt d’una extensió màxima de 800 paraules

Poden participar-hi en una de les categories següents:

  • Adult (a partir de 18 anys), s’entén que els participants són majors d’edat quan s’acabi el termini de presentació de relats.
  • Jove (de 12 a 17 anys), és a dir, els participants són menors de 18 anys quan s’acabi el termini de presentació de relats.

Cada participant pot presentar quatre relats com a màxim, sempre que estiguin escrits en llengües diferents. Tots els relats d’un participant han de ser originals i no es pot presentar un mateix relat en diferents llengües.

El professorat que hagi promogut la participació de l’alumnat amb com a mínim un relat a la categoria Jove del concurs podrà optar al premi especial «De ciències i de lletres».

Els originals s’han de presentar a través del web www.inspiraciencia.es.

El termini de presentació de relats s’acaba el 13 de juny 2021.

Enllaços