torna

Detall de la notícia

Imatge 4653169

La presidenta del Govern i la consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors es reuneixen amb el cònsol general de Suïssa a Barcelona

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada de la consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha rebut avui en audiència al Parlament el cònsol general de Suïssa a Barcelona, Beat Kaser. Aquest districte consular engloba les comunitats autònomes d’Aragó, Illes Balears, Catalunya  i Múrcia.

Posteriorment, el cònsol general de Suïssa a Barcelona s’ha reunit amb el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens. Una presa de contacte que s’emmarca dins la contínua comunicació bilateral que la Direcció general de Relacions Exteriors vol establir amb el cos consular d’ençà que, el passat 16 de febrer,  va assumir la competència de la interlocució amb els consolats radicats a les Illes Balears.

A la reunió s’ha tractat sobre la situació de la comunitat suïssa a les Illes Balears durant la situació pandèmica i les perspectives potencials de col.laboració futures, especialment en el camp energètic i de l’economia blava. Per altra banda, el cònsol Kaser també s’ha mostrat molt interessat en la defensa de la insularitat mediterrània que du a terme la direcció de Relacions Exteriors del Govern en els fòrums europeus.

A les Illes Balears actualment hi ha poc més de 2.000 ciutadans nascuts a Suïssa, dels quals un 60% són residents i l’altre 40% són espanyols nascuts a Suïssa, una gran part fills de l’emigració espanyola dels anys seixanta.