torna

Detall de la notícia

Imatge 4652934

Any internacional de les fruites i les verdures. Associació " 5 al día"

Presentació:

5 al día” és una Associació sense ànim de lucre d'àmbit nacional l’objectiu principal de la qual és la promoció del consum de fruites i hortalisses. Va ser constituïda fa 21 anys en resposta al moviment internacional que perseguia millorar la salut de la població a partir del consum diari de fruites i hortalisses.

5 al día” realitza diverses accions de difusió centrades en el sector hortofructícola i en el consumidor final per facilitar la transició cap a models alimentaris més saludables i sostenibles, en què la producció, distribució i consum de fruites i hortalisses és un factor clau.

L’Associació “5 al día”, a instància del seu comitè científic, PROPOSA:

  • Implantar l'educació alimentària i nutricional com a matèria obligatòria en el currículum escolar, incloent-la de 0-3 anys.

  • Donar suport a les campanyes del sector de les fruites i hortalisses.

  • Facilitar recomanacions clares sobre el consum de fruites i hortalisses en les guies alimentàries per a la població espanyola, alineades amb les establertes en l'Associació “5 al día” i adaptades a la cultura i gastronomia del nostre país i de les diferents comunitats autònomes.

  • Considerar la sostenibilitat dels sistemes alimentaris com a eix transversal a les recomanacions de consum d'aliments, amb èmfasi en les fruites i hortalisses com a pilar de la dieta mediterrània.