torna

Detall de la notícia

Imatge 4648608

La consellera Rosario Sánchez es reuneix amb el cònsol honorari de Malta continuant amb les trobades amb el cos consular

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, s’ha reunit avui amb el cònsol honorari de la República de Malta, Pau Collado, juntament amb el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens.

La direcció general de Relacions Exteriors va assumir, el passat 16 de febrer, la competència de la interlocució amb els consolats radicats a les Illes Balears. La presa de contacte d’avui amb el cònsol maltès s’emmarca dins la contínua comunicació bilateral que Relacions Exteriors vol establir amb la diplomàcia estrangera.

A la reunió s’ha tractat sobre la situació de la comunitat maltesa a les Illes Balears i les seves perspectives de futur especialment en l’objectiu d’enfortir la defensa de la insularitat mediterrània en els fòrums europeus i de la creació d’una estratègia pròpia.

D’aquesta manera, bona part de la reunió s’ha centrat en les relacions institucionals amb el llançament de l’Espai Illes; les insulars amb l’Aliança MedInsulae amb Gozo (Malta) juntament amb Còrsega i Sardenya, la participació conjunta de defensa d’interessos al si de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d’Europa (CRPM) i  el dictamen del Govern de les Illes Balears sobre insularitat mediterrània aprovat pel Comitè Europeu de Regions.