torna

Detall de la notícia

Imatge 4645320

Afers Socials i el Tercer Sector promouen la casella solidària del 0,7% de l'IRPF per a projectes socials

Des de 2017 que les Illes Balears gestionen aquests fons ja s'han finançat 379 iniciatives impulsades per les entitats per valor de 19,3 milions d'euros

La Conselleria d'Afers Socials i Esports i la Mesa del Tercer Sector de les Illes Balears han presentat avui la nova campanya per promoure que els contribuents de les Illes Balears marquin la X a la casella per a finalitats socials a l'hora de fer la declaració de la Renda. Marcant la casella solidària a la declaració de l'IRPF es contribueix a finançar projectes i iniciatives socials realitzades per entitats del Tercer Sector Social de les Illes Balears.

La campanya que duu per títol «Ara més que mai marca la X solidària a la teva declaració de l'IRPF» recorda que quan marques la casella per a finalitats socials ajudes les entitats socials de les Illes Balears i contribueixes directament en projectes socials, "generant impactes en positiu al teu voltant".

La Conselleria d'Afers Socials i Esports gestiona des de l'any 2017 el 0,7% de l'IRPF mitjançant convocatòries de subvenció destinades a les entitats socials. Per un costat, es financen projectes d'inclusió i integració social, per altra banda un que modernitza projectes d'inversió amb l'actualització dels equipaments informàtics i tecnològics i la flota automobilística de les entitats.

Des de l'any 2017, s'han destinat 19,3 milions d'euros a les entitats que han fet i fan possible 379 projectes socials a les nostres illes. La convocatòria bianual en vigor (2020-21) ascendeix a 8 milions d'euros, un 9% més que l'anterior convocatòria ordinària bianual (2018-19).

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, ha presentat la campanya acompanyada per la directora general de Serveis Socials, Teresa Vallespir i per la presidenta i la vicepresidenta del Tercer Sector Social de les Illes Balears, Sonia Castro i Llúcia Carreras.

Santiago ha animat els i les contribuents a marcar la X per finalitats socials. "Fer-ho contribueix a fer que les entitats puguin gestionar programes per a les persones més vulnerables sense que això suposi per al contribuent cap canvi ni cap increment en la seva declaració," ha assenyalat la consellera que insisteix a dir que "marcant la X solidària, es pot convertir una declaració de renda en una declaració de solidaritat personal".

Sònia Castro, presidenta del Tercer Sector Social, explica que l'any passat es varen finançar 100 projectes que ajudaren a persones majors, persones amb discapacitat, persones amb risc d'exclusió social, dones maltractades, nins en situació de necessitat, famílies i enguany, més que mai per la situació que passam la solidaritat per part de la ciutadania serà molt necessaria". 

Per últim, la consellera d'Afers Socials i Esports ha aprofitat per seguir demanant al Govern d'Espanya que la totalitat de l'aportat pels contribuents de les Illes Balears en les seves declaracions de la renda marcant la casella solidària quedi a la comunitat, atès que ara, i tot i l'augment que s'ha aconseguit en els darrers anys, les Illes Balears encara estan lluny de gestionar tot el que es recapta en aquest concepte. En aquest sentit, ha recordat que amb la participació de les entitats socials, hi ha la declaració "0,7% IRPF social. De les Illes per a les Illes" i que persegueix aquest objectiu que permetrà rebre més fons i, per tant, fer possibles més projectes i iniciatives socials.