torna

Detall de la notícia

Imatge 4624564

Trobada amb el cònsol d'Itàlia durant la ronda de contactes de la consellera amb el cos consular a les Balears

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, i el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, s’han reunit avui amb el vicecònsol honorari d’Itàlia per Mallorca i Menorca, Alessio Paoletti, dins la ronda de contactes iniciada amb representants del cos consular a les Illes Balears.

El Govern de les Illes Balears manté forts contactes amb les illes italianes de Sardenya i Sicília, amb les que comparteixen els condicionants i vulnerabilitats de la insularitat mediterrània. Precisament, aquesta situació i la defensa dels interessos de les illes de la Mediterrània va ser objecte del dictamen del Govern aprovat pel Comitè de les Regions el passat mes d’octubre.

A més, el Govern col·labora amb aquestes regions insulars italianes a diverses associacions i organismes europeus, com la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes d'Europa (CRPM). A la reunió també s’ha tractat la participació balear dins l’aliança MedInsulae, conformada per Còrsega, Sardenya, Gozo i les Balears.

Actualment a Balears hi ha 12.000 residents nascuts a Itàlia i la població italiana és la segona comunitat en nombre de residents internacionals a les Illes.

La direcció general de Relacions Exteriors va assumir, el passat 16 de febrer, la competència de la interlocució amb els consolats radicats a les Balears. La trobada amb el cònsol Paoletti s’emmarca en l’objectiu d’establir una nova relació proactiva i de contínua comunicació bilateral amb la diplomàcia estrangera a les illes. Fins ara ja s’havien celebrat reunions amb els cònsols de Marroc, França i Romania.