torna

Detall de la notícia

Imatge 4619634

La consellera d'Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, es reuneix amb el cònsol de França a Palma en la ronda de contactes amb el cos consular

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, s’ha reunit avui amb el cònsol honorari de la República Francesa a Palma, Michel Magnier, juntament amb el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens.

La direcció general de Relacions Exteriors va assumir, el passat 16 de febrer, la competència de la interlocució amb els consolats radicats a les Illes Balears. La reunió d’avui amb el cònsol Magnier s’emmarca en l’objectiu d’establir una nova relació proactiva i de contínua comunicació bilateral amb la diplomàcia estrangera a les illes. 

La consellera d’Hisenda i Relacions Exteriors, Rosario Sánchez, ha subratllat la importància del marc comú de la Unió Europea i de la necessitat d’impulsar al màxim les relacions entre els  seus territoris. Per la seva banda, el director general de Relacions Exteriors, Antoni Vicens, ha detallat els punts i treballs comuns amb Occitània, en el marc de l’Euroregió, i amb Còrsega, mitjançant la Med Insulae, amb la perspectiva de reforçar la governança multinivell a la Mediterrània.

El cònsol Michel Magnier ha explicat com ha afectat l’actual situació pandèmica a la comunitat francesa resident a les Illes i ha destacat la importància d’establir col·laboracions a diferents nivells  per tal de consolidar els interessos compartits. El Consolat francès és molt actiu en activitats de caire empresarial, així com en la difusió de la llengua i la cultura franceses i en establir acords de caire científic.