torna

Detall de la notícia

Imatge 4618236

Afers Socials i Esports augmenta en 150 mil euros més les ajudes a les federacions esportives fins arribar als 550 mil euros anuals

La conselleria ha adjudicat un total d'1,1 milions d'euros per garantir i enfortir l'esport federat durant els anys 2021 i 2022

Les federacions podran imputar les despeses derivades de la COVID19

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha adjudicat a les federacions esportives de les Illes Balears un total d'1,1 milions d'euros que aniran destinats a garantir i enfortir la seva activitat ordinària per el manteniment i la promoció de l'esport federat durant els anys 2021 i 2022.

Amb l'objectiu de donar més estabilitat a les federacions esportives i reduir la càrrega administrativa, enguany s'han adjudicat aquestes subvencions amb caràcter bianual (per als anys 2021 i 2022) i han augmentat les quanties dels 400 mil als 550 mil euros anuals, el que representa un increment del 37,5 %. Així mateix, les federacions podran imputar les despeses derivades de la COVID19 com poden ser l'adquisició de material preventiu i proves per detectar la COVID19 (PCR i tests).

El fet que enguany s'hagi concedit per a dos anys permet per un costat reduir la càrrega administrativa de les federacions i, per altre, donar més estabilitat des del moment en que les federacions poden planificar les seves actuacions coneixent el que rebran exactament de la Conselleria durant els dos propers anys.

Són un total de 41 les federacions esportives que s'han presentat i han rebut aquestes ajudes per al seu manteniment i desenvolupament de la seva activitat.

Les ajudes a les federacions es varen recuperar durant la legislatura passada i formen part del compromís d'aquest Govern de reforçar el teixit esportiu a través del suport econòmic a les federacions, clubs i esportistes.

Adjuntam gràfic amb l'evolució de les subvencions a les federacions de les Illes Balears.