torna

Detall de la notícia

Imatge 4611608

La Fundació Bit redueix un 50 % el preu del lloguer i un 30 % les despeses a empreses arrendades al ParcBit i al CentreBit

Les mesures de suport aprovades des de l’inici de la pandèmia suposen un estalvi de més de 580.000 €

La junta del patronat de la Fundació Bit ha aprovat una bateria de mesures orientades a donar suport a les empreses ubicades al ParcBit i al CentreBit Menorca que tenen contractes de lloguer a locals de titularitat pública, entre les quals destaca la rebaixa de part del lloguer i de les despeses anuals que paguen aquests propietaris.

Les noves mesures, que s’aplicaran ja en la propera factura, inclouen d’una banda, una disminució del 30 % en les despeses de manteniment del parc, la qual cosa suposa, per al conjunt d’aquestes empreses, un estalvi de 62.750 €. I d’altra banda, per als mesos de gener i febrer, la quota d’arrendament es redueix en un 50 % en els locals del ParcBit i el CentreBit, amb un estalvi de 182.400 € per a aquestes empreses.

Aquestes noves mesures donen continuïtat a les exoneracions de lloguer que es van aplicar a 79 empreses del ParcBit i el CentreBit durant l'estat d'alarma el passat 2020; i amb elles es pretén ajudar a pal·liar els efectes de la crisi de la COVID-19 en el teixit empresarial de les Illes i protegir les empreses d’un sector estratègic com és el tecnològic.

A través d’aquestes ajudes, la Fundació Bit, dependent de la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, compleix amb el seu objectiu de contribuir al desenvolupament de la societat de la informació, i promou per a les Illes Balears una economia diversificada i basada en el coneixement. En total, durant el 2021, les empreses beneficiaries estalvien 245.150 €, que se sumen als 338.344 € a càrrec de la Fundació Bit de 2020, la qual cosa fa un total de 583.494 €.