torna

Detall de la notícia

Imatge 4606573

L'IBAVI construirà una nova promoció d'HPO a Sant Ferran en un solar cedit pel Consell

l conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, i la presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, han signat  un conveni mitjançant el qual el Govern de les Illes Balears construirà una nova promoció d’habitatge públic en un solar que cedeix la institució insular. La signatura de cessió del solar, ubicat a Sant Ferran, ha tingut lloc aquest matí a la seu del Consell de Formentera.

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de l'IBAVI, construirà una nova promoció d'habitatge públic que constarà d’entre 16 i 20 habitatges i estarà ubicada al número 19 del carrer d’Alacant.

El passat mes de desembre, el Ple del Consell Insular de Formentera va aprovar la cessió del solar, que té una superfície de 784,8 m², a l’IBAVI perquè es destinàs a habitatge públic.

Es preveu que les obres d’aquesta nova promoció pública puguin començar el mes de maig de 2022. L’IBAVI convocarà el proper mes d’abril un concurs d’idees d’arquitectura per triar la proposta (avantprojecte) i l’equip que redactarà el projecte bàsic i executiu, així com la direcció d’obres.

El conseller Josep Marí ha agraït al Consell de Formentera la cessió del solar. Ha afirmat: «Som conscients que vivim en un territori finit amb molta demanda de sòl i sabem la dificultat que suposa posar a disposició del Govern terreny per construir; per això, vull posar en valor la col·laboració institucional amb el Consell de Formentera per haver-ho fet possible».

La presidenta del Consell ha  destacat que “l’accés a l’habitatge és un dels problemes més grans que tenim a la nostra illa i ha estat agreujat per la crisi que patim”. Alejandra Ferrer ha recordat les passes endavant que s’han fet a l’illa amb iniciatives com el Reglament d’estades turístiques, que cerquen que més habitatges es destinin a ús residencial".

La passada legislatura el Govern va lliurar les claus de la promoció de 14 habitatges a Sant Ferran. Va ser una promoció pionera, tant en el procés de construcció (amb una reducció molt important de la contaminació pels materials que es varen emprar) com en els consums (aigua, energia, etc.), que ha servit com a model per desenvolupar les futures normes de construcció sostenible a Europa.

La nova promció seguirà també criteris de sostenibilitat en la construcció.