torna

Detall de la notícia

Imatge 4601180

Quatre centres educatius de les Illes Balears disposaran durant aquest curs d'aules de tecnologia de formació professional

\ L’objectiu d’aquesta iniciativa és convertir aules en espais que s’aproximin a entorns de treball, tot incorporant-hi recursos propis de cada sector productiu, mitjançant simuladors i altres elements tecnològics

\ Dos dels centres que comptaran amb aquestes aules estan ubicats a Mallorca, un a Menorca i l’altre a Eivissa

\ La intenció de la Conselleria és anar incrementant progressivament el nombre d’aules

 

Un total de quatre centres educatius de les Illes Balears disposaran durant aquest curs 2020-2021 d’una aula de tecnologia de formació professional. Aquest projecte està emmarcat dins el I Pla estratègic de formació professional del sistema educatiu 2019-2022 del Ministeri d’Educació i Formació Professional, que preveu la incorporació de la digitalització, la innovació i l’emprenedoria en el sistema de formació professional.

En aquest sentit, responsables de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors es varen reunir ahir per videoconferència amb els coordinadors d’aquestes aules per compartir idees i sinergies sobre la seva posada en marxa i els objectius que es pretenen assolir amb la seva implantació. De fet, l’objectiu d’aquesta iniciativa és convertir aules en espais de tecnologia aplicada, és a dir, espais que s’aproximin a entorns de treball, tot incorporant-hi recursos propis de cada sector productiu, mitjançant simuladors i altres elements tecnològics. A més, també es pretén crear uns espais multifuncionals i interconnectats que possibilitin la interacció de les diferents famílies professionals amb els processos industrials i comercials i la col·laboració entre els centres educatius del voltant.

Els centres que disposaran d’aquestes aules són el CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), el CIFP Pau Casesnoves (Inca), l’IES Algarb (Sant Jordi de ses Salines) i l’IES Pasqual Calbó i Caldés (Maó). La previsió és dotar aquests centres d’un espai on l’alumnat de diferents famílies professionals pugui realitzar tasques que l’aproximin a un entorn del lloc de treball, entre les quals l’ús de tecnologies innovadores com puguin ser la realitat virtual, augmentada i mixta, els simuladors sanitaris o la impressió i l’escanejat en 3D.

El director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors, Antoni Baos, ha remarcat que "aquestes aules estaran obertes a tots els centres educatius de les Illes Balears i no tan sols als alumnes d’aquests quatre IES i CIFP. De fet, la intenció de la Conselleria és anar incrementant progressivament el nombre d’aules". A més, ha incidit en el fet que aquesta iniciativa s’emmarca dins de les línies estratègiques que té el Govern per al canvi del model productiu de les Illes Balears.      

Aquesta iniciativa està finançada pel Ministeri d’Educació i Formació Professional.