torna

Detall de la notícia

Imatge 4550568

Entre octubre i desembre, les visites al Portal de Transparència creixen un 28 % respecte de fa un any

Entre els mesos d’octubre i desembre de 2020, el Portal de Transparència del Govern de les Illes Balears ha rebut 27.523 visites a les seves pàgines d’informació, amb un creixement del 27,85 % respecte del mateix trimestre de l’any anterior. La tendència a l’alça també es trasllada al conjunt d’espais web de transparència del Govern, que durant el quart trimestre del 2020 han rebut 66.451 visites, un 15,5 % més respecte de fa un any.

Pel que fa a nombre d’usuaris, el Portal de Transparència en suma 11.513, un 13,19 % més que l’anterior trimestre. Mentre que l’augment és, fins i tot, superior, del 24,5 % en el conjunt de microllocs de transparència del Govern, que han rebut la visita de 30.128 usuaris entre els mesos d’octubre i desembre passats.

El butlletí estadístic número 9 també detecta una nova tendència pel que fa al dispositiu que utilitzen els usuaris per consultar el Portal de Transparència. I és que l’ús dels mòbils com a dispositiu de connexió experimenta una forta pujada des dels darrers trimestres, passant de representar un 24 % de connexions en el segon trimestre del 2020 a un 31,10 % en el quart trimestre. Paral·lelament, l’ús de l’ordinador d’escriptori va a la baixa passant de representar un 73,91 % de les connexions a un 66,6 % en el mateix període.

Entre les deu pàgines més visitades dels espais de transparència del Govern hi figura, en primer lloc, el Portal de Transparència, així com la pàgina d’estructura del Govern de les Illes Balears, seguides d’altres relacionades amb funció pública —taules salarials, ofertes públiques i oposicions—, i les dades d’evolució de la covid-19. Com a novetat en aquest rànquing de pàgines més visitades, apareixen per primera vegada la de normativa aplicable de la Direcció General de Planificació, Ordenació i Centres i la pàgina de la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu de les administracions públiques, de la Direcció General de Participació i Voluntariat. 

Per a més informació: http://www.caib.es/sites/transparencia/ca/inici/?campa=yes