torna

Detall de la notícia

L'AETIB s'adhereix a la xarxa espanyola de la 'Ruta dels Fenicis' del Consell d'Europa

Antònia Alomar ha participat avui en la V Assemblea de la ruta per a presentar a l'agència com a nou soci

L'Agència d'Estratègia Turística (AETIB) s'ha adherit avui a la xarxa espanyola de la Ruta dels Fenicis-Cultures Antigues del Mediterrani, una ruta certificada com a “Itinerari Cultural del Consell d'Europa”. L'acte d'adhesió s'ha formalitzat durant la celebració de la V Assemblea de la xarxa espanyola de la Ruta dels Fenicis, celebrada avui de manera virtual i en la qual ha participat la directora de l’AETIB, Antònia Alomar.

 

La Ruta dels Fenicis és un projecte cultural i turístic que té per objectiu propiciar el diàleg intercultural mediterrani, promovent els valors del Consell d'Europa. Es refereix a la connexió de les principals rutes nàutiques utilitzades pels fenicis des del segle XII a. C. com a itineraris essencials per al comerç i la comunicació cultural al Mediterrani. La ruta recorre més de vuitanta ciutats i ports d'origen fenici construïts en les costes de tres continents.

 

La Ruta dels Fenicis pretén impulsar un producte turístic internacional innovador; encoratjar activitats de cooperació local per a generar un desenvolupament turístic entre els països que componen la Ruta; promoure el diàleg intercultural i la cooperació com a instruments clau per a secundar i desenvolupar els temes de cohesió social, solidaritat i pau entre els països involucrats en el projecte, així com desenvolupar productes turístics i activitats de promoció conjunta, entre altres.

 

Encara que són més coneguts altres itineraris com al camí de Sant Jaume, la Ruta dels Fenicis és una realitat que porta prop de 18 anys operant en nombrosos països euro-mediterranis, com el Líban, Xipre, Palestina, Grècia, Albània, Croàcia, Itàlia, Malta, Tunísia, França i Espanya. A Balears estan associats a aquesta ruta, a més de l’AETIB, els municipis d'Eivissa, Palma, Ses Salines, i l'associació cultural “Amics de na Galera”

 

Després de l'Assemblea d'avui, la directora de l’AETIB, Antònia Alomar s'ha mostrat molt satisfeta de l'adhesió de l’AETIB a aquest itinerari cultural del Consell d'Europa ja que amb això “donem un impuls important al nostre producte cultural i apostem per la posada en valor del patrimoni púnic-fenici de les Illes Balears, principalment a les illes de Mallorca i Eivissa”.

 

Aquesta iniciativa permetrà, a més, iniciar grups de treball per a la creació d'un producte turístic experiencial basat en la història, la cultura, la identitat  i els paisatges de la nostra destinació; una major promoció de la cultura mediterrània; la  promoció d'activitats de turisme cultural sostenible i responsable a través, entre altres coses, de la millora de la identitat i la creativitat així com la promoció i suport a la protecció de paisatges culturals i tradicions relacionades amb la cultura mediterrània per a preservar-los com a patrimoni comú de les regions.