torna

Detall de la notícia

Imatge 4519192

Martí March inicia una ronda de visites als instituts de recerca de Balears

Avui ha visitat la seu del SOCIB i s’ha reunit amb el seu director

En les properes setmanes visitarà la resta de centres d’investigació

El conseller d’Educació, Universitat i Recerca, Martí March, ha visitat avui la Infraestructura Científico Tècnica Singular SOCIB, Sistema d’Observació i Predicció Costanera de les Illes Balears. L’han acompanyat la secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, i el director general de Política Universitària i Recerca, Josep Lluis Pons.

Amb aquesta visita s’inicia una ronda de reunions amb els diferents instituts de recerca de Balears amb l’objectiu de tractar qüestions relacionades amb l’impuls de la ciència i la tecnologia a les Illes. En aquest sentit, Martí March ha destacat que “tenim com a una fita important de legislatura donar un suport important a la recerca i a la divulgació científica a les Balears”. Per altra banda, ha recordat que “actualment ja s’està tramitant la Llei de la Ciència que esperam que contribueixi de manera activa a assolir aquest objectiu”.

En el decurs de la visita ha tengut lloc una reunió amb el director del centre, Joaquim Tintoré, que ha explicat la feina desenvolupada al SOCIB i el canvi de paradigma  que ha suposat aquesta instal·lació, pionera a Balears, i de referència internacional per a l’observació costanera, ja que es fan servir múltiples plataformes de manera integrada i assegurant una disponibilitat de dades en temps real per a investigadors i també per a la societat a través d’Internet.