torna

Detall de la notícia

Imatge 4514399

Educació ha respost als dubtes sobre ventilació que han plantejat els sindicats a la Comissió Paritària celebrada avui

Avui dematí ha tengut lloc la Comissió Paritària de Prevenció de Riscs Laborals de Personal Docent a petició dels sindicats. L’objectiu de la reunió ha estat aclarir els dubtes plantejats sobre la ventilació dels centres educatius per tal de prevenir els contagis de COVID-19. A més dels representants sindicals, també han participat a la mesa representants de Salut Pública, IBASSAL i del Servei de Prevenció de Riscs Laborals de Personal Docent.

Els representants dels sindicats han plantejat diferents qüestions relacionades amb la dificultat de mantenir unes temperatures confortables a les aules enfront de la necessitat de ventilar freqüentment els centres per complir amb les indicacions de la Conselleria per tal de preveure l’expansió del coronavirus.

Des d’Educació s’ha explicat que les mesures que s’han indicat als centres educatius s’han establert després d’una anàlisi exhaustiva de tots els estudis publicats sobre aquesta matèria pel Ministeri de Sanitat, el CSIC, el Ministeri de Transició Ecològica, diferents universitats, els col·legis professionals i els òrgans reguladors d’aquests. Es tracta de solucions consensuades i d’aplicació a tots els nivells i comunitats autònomes. Són eines considerades com a les més aconsellables per a la majoria de centres .Així i tot, es tracta d’orientacions generals, i donada l’extraordinària varietat de casos, es poden donar situacions que no responguin a la generalitat.

S’ha recordat que, en un estat de pandèmia com el que vivim actualment, està clar que s’ha de prioritzar la prevenció de possibles contagis davant el confort tèrmic ideal. Aplicant les mesures indicades en les darreres orientacions és possible aconseguir ambients que, tot i no ser tan confortables com en els cursos no pandèmics, permeten un clima raonable.

Des del Govern s’ha reiterat la disposició per atendre aquells casos en què les temperatures siguin excepcionalment baixes, malgrat les mesures adoptades, com ja s’ha estat fent fins ara. De fet, s’ha apuntat que hi ha centres que han fet arribar situacions extraordinàries que s’han revisat per part dels especialistes de la Conselleria per tal de resoldre els problemes detectats, ja que alternar el benestar tèrmic amb la ventilació no ha de suposar temperatures extremes.

Per altra banda, cal tenir present que la Conselleria ja va informar els centres educatius que en el cas que poguessin tenir dificultats econòmiques derivades de la necessitat de posar més temps la calefacció, la Conselleria cobriria la despesa corresponent.

Finalment, s’ha destacat la bona feina que estan fent els centres educatius per evitar la transmissió del virus dins els centres educatius.

Les darreres indicacions enviades als centres es poden consultat a aquest enllaç