torna

Detall de la notícia

Imatge 4704394

WATSAVEREUSE. L'AETIB participa en un projecte europeu per sensibilitzar al sector turístic sobre l'estalvi i la reutilització d'aigua

El projecte europeu Wat'Savereuse està finançat pel Programa LIFE, neix sota la coordinació de l'Euroregió Pirineus-Mediterrània (EPM) i compta pel seu desenvolupament amb la participació de dues entitats del GOIB: l'Agència Balear de l'Aigua i  l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB).

El projecte, que té una durada de tres anys (fins setembre del 2023), està finançat pel Programa europeu LIFE i compta amb un pressupost total de 1.587.985 euros. D'aquesta quantitat, la Unió Europea aporta un 55%, 873.391 euros, i la resta estarà cofinançada per les aportacions de cadascun dels socis. En aquest sentit, l’Agència Balear de l’Aigua hi destinarà 67.153 euros i l'AETIB, 71.358 euros.

El principal objectiu de Wat'Savereuse és posar de manifest els beneficis de l'estalvi i la reutilització d'aigua, així com de les oportunitats que poden suposar per al sector turístic, la implementació d'iniciatives que impulsin un model d'economia circular basat en la reducció del consum d'aigua.

Per dur-lo a terme, el projecte compta amb un consorci de 9 participants de Catalunya, Occitània i les Illes Balears. Així, en representació de les Illes Balears, i a banda de l’Agència Balear de l’Aigua i l'AETIB, també hi participa el Clúster de la Indústria Química de les Illes Balears (CliqIB). Pel que fa a les regions de Catalunya i Occitània, formen part d'aquest consorci, la Fundació EURECAT, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'Agència Catalana de Turisme (ACT), el Clúster Català de l'Aigua (CWP), l'Agència de Desenvolupament Econòmic d'Occitània (AD'OCC), i el Clúster mundial de competitivitat hídrica (Aquavalley).

El projecte té com a finalitat ajudar a pal·liar el problema mediambiental de l'escassetat d'aigua i la sequera mitjançant la realització de campanyes de sensibilització que permetin reduir com a mínim un 10% el consum global d'aigua dels turistes durant la seva estada a hotels, promoure i sensibilitzar als grups d'interès de la indústria turística per a l'estalvi i la reutilització de l'aigua, animar la indústria turística a implementar almenys 5 solucions de reutilització d'aigua, reforçar la col·laboració entre administracions públiques i operadors de la cadena de valor i reduir el consum global d'aigua dolça en un 30%.

http://www.euroregio.eu/ca/projecte-watsavereuse

https://lifewatsavereuse.eu/