torna

Detall de la notícia

Imatge 4450366

Concurs Es de libro

El Centro Español de Derechos Reprográficos (CEDRO), associació d’autors i editors de llibres, revistes, diaris i partitures, convoca un any més el concurs Es de libro, un programa educatiu adreçat a alumnes d’ESO i de batxillerat de tot Espanya.

Aquest curs 2020-2021 Es de libro celebra la XV edició amb moltes ganes de continuar oferint suport als professors en la formació de joves investigadors digitals, en un marc de bonespràctiques en matèria de propietat intel·lectual, per evitar el conegut "retalla i enganxa" i el plagi. 

Des que es va posar en marxa, ja hi han participat més de 38.600 alumnes i docents. A les Illes Balears hi han participat un total de 699 alumnes i professors, amb un alt nivell de qualitat i excel·lència en recerca, reconegut pel jurat amb 64 premis i mencions. En aquest sentit, destaquen algunes d’aquestes extraordinàries investigacions originals i rigoroses, com "Els joves i la Guerra Civil", elaborada per alumnes de l’IES Josep Miquel Guàrdia (Alaior), o "Contaminación acústica. La generación del mp3", de l’IES Madina Mayurqa (Palma).

El concurs compta amb un jurat compost per personalitats de reputat prestigi. Enguany està format pel filòsof Javier Sádaba; l’acadèmic i economista Ramón Tamames; els escriptorsRamón Acín i Juan Kruz Igerabide; la catedràtica Margarita Prado; l’escriptora, acadèmica i vicepresidenta de CEDRO, Carme Riera, i el president de CEDRO, Daniel Fernández.

Durant aquests catorze anys Es de libro ha treballat per fomentar entre les noves generacions l’alfabetització en mitjans i informació, la lectura crítica, la ciutadania digital o el respecte a la propietat intel·lectual, entre d’altres aspectes. Per això, també posen a l’abast de la comunitat educativa diverses eines gratuïtes accessibles al seu lloc web www.esdelibro.es.

Com a reflex d’aquest treball, antics alumnes participants en aquest concurs varen fer fa dos anys unes declaracions sobre la importància que ha tingut per a ells el projecte Es de libro. Aquestes declaracions es poden veure en aquest vídeo, que en fa una recopilació.

Enllaços