torna

Detall de la notícia

Imatge 4418389

Armengol lliura les claus de 4 nous habitatges de protecció oficial a Sant Lluís

Les famílies pagaran un lloguer d'acord amb els seus ingressos

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i la batlessa de Sant Lluís, Carol Maruès i la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora,han lliurat a les famílies adjudicatàries les claus dels quatre habitatges de protecció oficial construïts a Sant Lluís . A l'acte també hi han participat el director general d'Habitatge, Eduard Robsy i la gerent de l'IBAVI, Cristina Ballester.

Armengol ha desitjat a les famílies que entraran a viure en aquests immobles "ho puguin gaudir amb felicitat i que sigui el principi de noves oportunitats", i ha subratllat el compromís del Govern amb les polítiques d'habitatge públic: «aquesta és una política prioritària i l'habitatge ha de ser una pota més de l'Estat del Benestar a les nostres illes".

Les famílies pagaran un lloguer adequat a la seva capacitat econòmica. En aquest sentit, Armengol ha recalcat que «els lloguers socials s'adeqüen a les rendes i permetent així una igualtat d'oportunitats a l'hora d'accedir a un habitatge».

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha destacat que els 4 HPO avui lliurats a Sant Lluís són els primers de lloguer social que tindrà el municipi. Ha recordat que fa més de 20 anys que no hi havia nous HPO a Sant Lluís i que aquests 4 HPO "són els que han iniciat el camí per avançar en la construcció d'HPO a Menorca". Així, ha recordat que entre els HPO que hi ha en aquests moments en construcció a Menorca, els que començaran abans de finals d'any, els tramitats i els previstos a solars cedits pels ajuntaments, "tindrem més de 180 nous HPO a Menorca", el que suposa un increment del 88% respecte a l'oferta actual.

Els quatre habitatges han estat adjudicats a dues persones grans, un home amb discapacitat i una mare amb un fill. Cada una pagarà un lloguer adequat a la seva situació econòmica, per uns imports que van dels 122,37 € als 358,86 €. Aquests imports s'ajusten als ingressos efectius dels llogaters, de manera que en cap cas el pagament els suposarà destinar al lloguer més del 30 % dels seus ingressos.

La superfície construïda és de 576 m2 en un solar que prové d'un acord de permuta amb l'Ajuntament de Sant Lluís, que obté un local de 198m2. Els quatre habitatges són d'un dormitori i un d'ells és adaptat.
El pressupost de la promoció ha estat de 464000€.

Armengol ha recordat també que les noves promociones responen als estàndard més alts d'eficiència energètica i sostenibilitat mediambiental donant resposta a la Llei de Canvi Climàtic i sempre inclouen a l'oferta habitatges adaptats, en compliment de la Llei d'Accessibilitat Universal.

HPO a Menorca
En aquests moments, el Govern té en construcció 58 nous HPO a Menorca, a més dels 4 lliurats avui. També s'estan reformant 4 habitatges que eren propietat de Serveis Ferroviaris de Mallorca i s'han adquirit per tempteig i retracte. D'aquesta manera, hi haurà un total de 67 habitatges ja en marxa a Menorca. Abans que finalitzi l'any, està previst que comencin també les obres de 29 HPO més (15 d'una promoció a l'Avinguda Femenies de Maó i 14 al c/Roca i Vinent de Maó), en aquests moments ja es troben en fase de licitació d'obres. Per tant aquest any 2020 s'hauran lliurat 4 HPO i 91 estaran en marxa (construcció i rehabilitació).

Està previst que l'any 2021 es comenci a construir una nova promoció de 12 HPO a Fornells, i també es reformaran 6 HPO d'SFM a Maó. Per una altra banda, amb l'Ajuntament de Sant Lluís ja està acordada la cessió de solars per a la construcció de 10 HPO més al municipi, el mateix cas que amb l'Ajuntament des Migjorn per a construir-hi 9 HPO més i també el projecte de construir una nova promoció de 40-45HPO a Es Quarters.