torna

Detall de la notícia

Imatge 4417167

Afers Socials i Esports destinarà 690.000 euros més a esportistes, clubs i federacions per poder fer front als efectes de la covid-19

El Ple de l'Assamblea Balear de l'Esport ha aprovat canviar el nom del Poliesportiu Prínceps d’Espanya per Centre de Tecnificació de les Illes Balears

La conselleria d'Afers Socials i Esports ha comunicat al Ple de l'Assamblea Balear de l'Esport que la partida pressupostària que es dedica a clubs, federacions i esportistes augmentarà en 690.000 euros per poder fer front així els efectes de la covid-19 i donar suport al món esportiu en un moment tan complicat. A més, també es contemplen noves partides als pressuposts perquè el sector esportiu s'adapti a les noves mesures sanitàries generades per la pandèmia.

La presidenta de l'ABE, la consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i el vicepresident, el director general d'esports, Carles Gonyalons, han presidit el Ple en el què han participat una quarentena de representants del món esportiu de les Illes Balears de forma telemàtica.

Durant la reunió s'ha aprovat el canvi de nom del Poliesportiu Prínceps d’Espanya que passarà a dir-se Centre de Tecnificació de les Illes Balears. La proposta s'ha aprovat en 28 vots a favor, 1 en contra i 11 membres que no s'han pronunciat. La consellera els ha explicat que la modificació es fa en compliment de la Llei de Memòria Històrica que especifica que el concepte Prínceps d’Espanya no compleix amb els paràmetres constitucionals i democràtics.

Un dels principals punts que ha acordat el Ple ha estat la suspensió de la gala d'entrega dels Premis Esports IB 2020 per mor de la pandèmia.

A més també s'ha informat als representants del món esportiu que ara mateix la previsió és que les Finals Balears en edat escolar sí que es podran realitzar al 2021. Val a dir que la Direcció General d'Esports, en col·laboració amb els consells insulars i les federacions esportives, és l'entitat organitzadora de les Finals.

Vols interilles
Destacar també la proposta per la qual l’Assemblea Balear de l’Esport insta a les diferents
administracions competents a que la ruta aèria entre Eivissa i Menorca
operi els caps de setmana en benefici dels esportistes insulars.

Cal tenir en compte que la Conselleria d’Afers Socials i Esports ha convocat aquest Ple de l’Assemblea Balear de l’Esport (ABE) perquè és l’òrgan consultiu i de participació del teixit esportiu de les Illes Balears, previst en la Llei autonòmica de l’esport. L’ABE està constituïda pels òrgans col·legiats del Ple, la Junta Directiva i les comissions sectorials.