torna

Detall de la notícia

Imatge 4412848

Reactivació econòmica: La cinquena edició del cicle Tramuntana Tech Talk 2020 serà en línia i donarà a conèixer l'experiència d'emprenedors d'èxit

Les xerrades per a emprenedors, Tramuntana Tech Talk 2020, impulsades per la Direcció General d’Innovació de la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius, seran enguany en línia i donaran a conèixer l’experiència d’emprenedors d’èxit en quatre sessions que es duran a terme durant els mesos d’octubre i novembre. Es tracta ja de la cinquena edició del cicle de xerrades gratuïtes organitzat en el marc del programa #Emprenbit de la Fundació Bit i a través del qual es tracten temes tecnològics per a emprenedors i empreses emergents.

Aquesta iniciativa, que tenia lloc en anys anteriors tant al CentreBit Menorca com a la incubadora del ParcBit de Palma, s’ha consolidat en els darrers anys com un punt de trobada entre emprenedors, empreses emergents i qualsevol persona interessada en els negocis digitals, i professionals i fundadors de molt de prestigi dins el sector de les empreses tecnològiques. No en va, més de 600 persones han participat d’aquestes trobades en les quals s’ha comptat amb representants d’empreses com Amazon, Destinia, Cabify, Wallapop, BlaBlaCar o Tiendeo, entre d’altres.

En aquest sentit, la directora general d’Innovació, Nuria Riera, ha volgut destacar la importància d’aquest tipus d’accions a través de les quals «es pretén impulsar la digitalització i la innovació tecnològica, imprescindibles per a la competitivitat empresarial.»

El 22 d’octubre, Ignacio Arriaga, cofundador de l’empresa de màrqueting per correu electrònic Acumbamail, serà l’encarregat d’encetar el cicle amb la ponència «Mites i realitats del bootstrapping», en què explicarà la seva experiència personal emprenent sense capital extern i des d’una província petita.

La següent conferència serà el 29 d’octubre, a càrrec de Gemma Sorigué, CEO i fundadora de Deliberry, la qual explicarà com la COVID-19 ha transformat el mercat web de Deliberry i com des d’aquesta empresa s’han adaptat a la nova situació que els ha empès a llançar una nova línia de negoci B2B.

Juan Margenat és emprenedor i inversor membre de l’acceleradora SeedRocket. Durant la seva ponència, el 5 novembre, explicarà les seves experiències al darrere de companyies com Bongo, Smartbox, Pla B! i Marfeel, i tractarà temes importants com el pacte entre socis, la millor combinació de l’equip fundador, la recerca d’inversors, com crear un equip de vendes o com escalar una organització.

El cicle de ponències es tancarà el 12 de novembre amb la xerrada de Pepita Marín, cofundadora de We Are Knitters. «We Are Knitters, com internacionalitzar un negoci de nínxol amb baix pressupost» serà el títol de la ponència en la qual explicarà el cas d’èxit d’aquesta companyia, que disposa ja de trenta treballadors i factura més de 15 milions d’euros, el 95 % fora d’Espanya.

A causa de la situació derivada de la COVID-19, és la primera vegada que les Tramuntana Tech Talk tenen un format completament en línia, una oportunitat perquè qualsevol persona, independentment d’on es trobi, hi pugui participar. Les inscripcions es poden fer a través de la web emprenbit.org.

Programa #Emprenbit

El programa #Emprenbit de la Fundació Bit és un servei públic del Govern de les Illes Balears implantat amb l’objectiu d’impulsar la competitivitat del teixit empresarial a través de l’acompanyament d’emprenedors en el llançament de projectes basats en el coneixement. A #Emprenbit, a més de programes d’acceleració d’idees i acompanyament d’empreses, també s’ofereixen als emprenedors les infraestructures de la incubadora del ParcBit i el CentreBit Menorca.