torna

Detall de la notícia

Imatge 4398253

8 centres educatius de les Illes Balears comptaran amb una aula d'emprenedoria aquest curs

Avui s’inicia el curs “Economia social i finances ètiques” per formar els coordinadors de les aules d’emprenedoria i els professors d’FP de FOL i EIE

Un total de vuit centres educatius de les Illes Balears, la majoria dels quals centres integrats d’FP, disposaran durant el curs 2020-2021 d’una aula d’emprenedoria. L’objectiu d’aquesta iniciativa és facilitar la constitució  d’empreses i l’autoocupació, tot fent-ho,  ja des de l’inici, de forma responsable socialment i èticament. Cal remarcar que la idea és que els alumnes proposin una idea de negoci i que després trobin els recursos necessaris per posar-la en marxa, sempre comptant amb el suport d’un tutor assessor i d’un espai físic dotat d’equipaments informàtics. En aquest sentit, els usuaris d’aquestes aules seran preferentment alumnes que estudien diferents cicles formatius, però també restaran obertes a antics alumnes que hagin finalitzat els seus estudis en els darrers tres anys.

La relació de centres que comptaran amb aquestes aules és la següent: CIFP Son Llebre (es Pla de na Tesa, Marratxí), CIFP Nauticopesquera (Palma), CIFP Francesc de Borja Moll (Palma), CIFP Joan Taix (sa Pobla), CIFP Juníper Serra (Palma), CIFP Pau Casesnoves (Inca), CIFP Can Marines (Santa Eulàlia del Riu) i IES Politècnic (Palma).

Activitat de formació “Economia social i finances ètiques”      

És per això que des del Servei de Planificació i Participació de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors s’ha organitzat, en col·laboració amb les Fundacions Darder-Mascaró i el Servei d’Activitats Culturals, la formació “Economia social i finances ètiques”. Aquesta activitat formativa, d’una durada de 20 hores, s’inicia avui i es durà a terme en diferents dies del mes d’octubre i novembre de manera presencial per videoconferència i a distància mitjançant la plataforma Classroom.

Adreçada preferentment als coordinadors de les aules d’emprenedoria, però també oberta als docents de formació professional de les àrees de Formació i orientació laboral (FOL) i d’Empresa i iniciativa emprenedora (EIE), té com a objectius conscienciar activistes socials, alumnes de la UIB i docents, així com la població en general, del valor de l’economia social i solidària i les finances ètiques per construir una societat més justa; conèixer i analitzar la realitat de l’economia social i solidària a les Illes Balears, els seus actors i perspectives; i, en l’àmbit docent, adquirir eines i conèixer els recursos que hi ha l’entorn per introduir la temàtica de l’economia social i solidària i les finances ètiques a l’educació financera en els cicles d’FP, ESO i batxillerat.

El curs el coordina David Abril Hervás, doctor en Ciències de l’educació i professor del Departament de Filosofia i Treball Social de la UIB, i hi participaran com a docents i ponents persones expertes i activistes socials en els camps de l’economia social i les finances ètiques a les Illes Balears i d’altres indrets de l’Estat: Ivan Miró (sociòleg, cooperativista i expert en economia social), Jordi López (REAS), Enrique Raya (Fiare Banca Ètica), Juanjo Caldés (Caixa Colonya), Enric Pozo (cooperatives ensenyament), Arena Petit (Bauma), Nofre Fullana(APAEMA), Antònia Coll (revista Sa Plaça), Xesca Martí (fundació Deixalles), Josep R. Balanzat (supermercat cooperatiu Terranostra), Josep Garau (S’Altra Senalla), Alexandre Duran (Som Energia Mallorca), Enekoitz Etxezarreta (professor d’economia de la Universitat del País Basc i expert en emprenedoria social i ESS) i Marc Masmiquel (emprenedor social).

Programa finançat pel Ministeri d'Educació i Formació Professional, i cofinançat pel Fons Social Europeu (FSE) en el marc del Programa Operatiu d'Ocupació, Formació i Educació 2014-2020.