torna

Detall de la notícia

Imatge 4382573

Dia Mundial dels Docents

El Dia Mundial dels Docents de 2020 es durà a terme la setmana del 5 al 12 d’octubre. El tema d’enguany és “Docentes: liderar en situaciones de crisis, reinventar el futuro”, tema que va ser seleccionat per destacar el compromís i la dedicació que els docents de tot el món han demostrat per no deixar ningú enrere, especialment durant la crisi de la COVID-19.

En aquest sentit, a la pàgina web de la UNESCO (https://en.unesco.org/commemorations/worldteachersday) es publicarà un programa d’actes virtuals que s’actualitzarà periòdicament. A més, també es tendrà accés a una sèrie de materials de suport, com el cartell en els sis idiomes de l’ONU del Dia Mundial dels Docents, notícies i informes diversos, noves infografies sobre l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 4 sobre educació i un paquet de mitjans socials.

La qüestió del lideratge dels docents en relació amb les respostes a la crisi no només és oportuna, sinó que és fonamental pel que fa a les contribucions que els docents han fet per proporcionar aprenentatge a distància, donar suport a les poblacions vulnerables o reobrir les escoles, entre d’altres. En els debats previstos per la UNESCO també es plantejarà el paper dels docents en la creació de capacitat de recuperació i en la configuració del futur de l’educació i la professió docent.

Per a més informació, es pot contactar amb l’equip organitzador del Dia Mundial dels Docents a través de l’adreça electrònica worldteachersday@unesco.org.