torna

Detall de la notícia

Imatge 4372764

Ajuts per a projectes d'iniciació o consolidació de la internacionalització de les empreses de les Illes Balears afectades per la COVID-19

El BOIB publica avui una convocatòria d’ajuts a la internacionalització que impulsa la Direcció General de Promoció Econòmica i que està dotada de 385.000€ per a afavorir les exportacions de les empreses afectades per la COVID-19 de les Illes Balears. La convocatòria racionalitza i simplifica els tràmits respecte a anteriors edicions.

La convocatòria d’enguany unifica tots els ajuts dirigits a la internacionalització de les empreses (iniciació a la internacionalització, per una banda, i consolidació de projectes a l’exterior, per l’altre) en un sol text.

Així, la convocatòria d’enguany subvenciona dos tipus de projecte:

  • D’iniciació: Màxim 10.000€ per empresa o 50% dels costs elegibles (abans màxim 6.000€ i 25-50% dels costs elegibles en funció de la puntuació de l’empresa)
  • De consolidació: Màxim 20.000€ per empresa (abans màxim 18.000€ i 25-50% dels costs elegibles en funció de la puntuació de l’empresa)

ADAPTACIÓ A LA COVID-19

Els beneficiaris de la nova convocatòria hauran de complir algun dels següents requisits específics:

  1. Per a empreses o autònoms amb treballadors: Haver realitzat un ERTO per força major o per causes productives.
  2. Per a autònoms: tots aquells que han tingut dret a la prestació extraordinària per cessament d’activitat.
  3. Empreses o autònoms que no es troben en cap supòsit anterior i declaren responsablement l’afectació directa o indirecta per la COVID-19, cessant o reduint l’activitat en un 20%.

 

SIMPLIFICACIÓ DELS TRÀMITS

A més de la unificació de convocatòries, s’ha simplificat la tramitació de la sol·licitud (eliminant la fase de justificació i de valoració de projecte) i reduint la presentació de documentació (ja no calen les factures inferiors a 3.000€ ni lliurar pla d’internacionalització).

A més, s’ha inclòs dins les despeses subvencionables aquelles derivades del COVID-19 dins l’àmbit de l’exportació (són subvencionables, per exemple, l’adaptació dels productes a les noves mesures de seguretat i higiene).

Les sol·licituds es resoldran per estricte ordre d’entrada i podran presentar-se a partir de l’onzè dia natural de la publicació de la convocatòria al BOIB d’avui i es tancarà el període de presentació dia 15 d’octubre de 2020. Les inversions del projecte s’han d’executar i pagar en el període comprès entre l’1 d’octubre de 2019 i el 30 de setembre de 2020.

Aquests ajuts, que van començar l’any 2017, cada any són més demandats. Des de 2017 ja han beneficiat a més de 110 empreses Balears, fent que en total s’hagi concedit 991.431€. També pel que fa a la quantia de la partida, la trajectòria és ascendent: entre 2018 i 2019 es va ampliar en un 69.2% els ajuts concedits agrupats ara en aquesta convocatòria, elevant la xifra d’ajuts a la internacionalització a 390.235€ en el darrer exercici.

 

Clica aquí per accedir als tràmits per la sol·licitud