torna

Detall de la notícia

Imatge 4330525

Santiago visita el camp de voluntariat d'Amés

L'IB Jove organitza quatre camps on s'ha incentivat la participació dels joves illencs

La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, i la directora general d'Infància, Joventut i Famílies, Marta Carrió, han visitat el camp de voluntariat d’Amés al centre socioeducatiu Naüm, un dels quatre que han pogut mantenir-se arrel la situació epidemiològica i sanitària.

Dels deu camps de voluntariat que es varen licitar el 2020 dos varen quedar deserts, per tant només se n'han adjudicat 8. D'aquests vuit camps de voluntariat adjudicats, i per motius relacionats amb la Covid-19, finalment l'Institut Balear de la Joventut ha organitzat quatre: un gestionat per la Fundació Castell d'Alaró, un altre per Espiral i dos per Amés.

En aquesta edició, l'IB Jove ha posat l'atenció en incentivar la participació dels joves illencs als camps de voluntariat amb l'ajuda, a través de la difusió, que han fet diversos ajuntaments de Mallorca. Es preveu que l'any que ve els camps de voluntariat continuïn promocionant-se entre els joves de les Illes Balears.

Un camp de voluntariat és una activitat en què un grup de joves, d'entre 16 i 30 anys, de diferents comunitats autònomes i d'altres països, es comprometen voluntàriament i desinteressadament a desenvolupar, durant un període mínim de dues setmanes, un treball de projecció social que reverteixi en benefici de la comunitat en la qual té lloc, que es combina amb activitats complementàries.

Els camps de voluntariat ofereixen la possibilitat de conèixer nous llocs i formes de cultura, a més de compartir experiències i col·laborar amb altres joves de diferents realitats. Aquests camps també constitueixen un mitjà per fomentar valors com la convivència, la tolerància, la solidaritat, la participació i l'aprenentatge intercultural, entre d'altres.

Rehabilitació de patrimoni històric, mediambientals, culturals/artístics, d'acció comunitària i intervenció social i la realització d'activitats complementàries col·lectives de caràcter sociocultural són els projectes que es duen a terme majoritàriament als camps de voluntariat.

Aquest estiu, i a causa de la pandèmia, no ha estat possible que els joves participin en camps de voluntariat internacionals.

La inversió econòmica del quatre camps de voluntariat serà d'entorn els 46.000 euros.