torna

Detall de la notícia

Imatge 4158876

La biblioteca escolar digital de les Illes Balears incrementa en 9 mil el número d'altes durant el mes de confinament

\Els préstecs de llibres també s’han multiplicat al darrer mes passant dels 200 als 2.100, així com els clubs de lectura de la plataforma, que s’han incrementat dels 3 als 62

\Una de les eines que més valoren els docents és el Pla lector amb un Club de Lectura virtual amb fòrum i xat per interactuar amb els alumnes

\ Més d’un centenar de centres valoren aquesta eina digital com un recurs útil, interessant i pràctic en aquests temps d'incertesa

\Al darrer mes 450 docents han participat de les formacions on line d’Eduteca IB

 

La Conselleria d’Educació, Universitat i Recerca continua treballant per pal·liar les problemàtiques sorgides des de l’inici del període de suspensió de les classes presencials, com a conseqüència del COVID-19. Entre els recursos que estan a disposició dels docents, els centres i els alumnes es troba la biblioteca escolar digital de les Illes Balear, Eduteca IB. Davant la gran necessitat d'eines digitals per continuar el procés d'ensenyament i aprenentatge amb l'alumnat aquesta plataforma ha experimentat un espectacular increment des del mes passat, multiplicant el número d’altes, formacions i préstecs, entre d’altres.

En xifres

Des que ha començat el confinament han participat en cursos de formació d’Eduteca IB uns 450 docents interessats que agraeixen i valoren aquesta eina i volen utilitzar-la amb el seu alumnat. Destaquen especialment les funcionalitats del Pla Lector, que permet compartir lectures que es poden enriquir amb preguntes, vídeos, enllaços, exercicis, imatges, etc., en un Club de Lectura virtual que també compta amb fòrum i xat i permet escriure històries entre tots els i les participants.

Durant el primer mes de confinament, Eduteca IB ha experimentat un boom en el seu ús en relació amb les dades del mes anterior:  

  • El préstec de llibres ha passat de 200 a 2.100 llibres
  • Les reserves de 10 a 500  
  • Les visites de 1.500 a 11.200  
  • Les altes d’usuaris passen de les 3.000 als 12.000 de més de 100 centres que han trobat en la biblioteca escolar digital un recurs útil, interessant i pràctic en aquests temps d'incertesa.
  • A l’actualitat estan en marxa 62 clubs de lectura, que suposen 59 clubs més que abans de tancar les escoles.   

Com fuciona?

Eduteca IB, és la biblioteca escolar digital de les Illes Balears que la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa posa a disposició del professorat i alumnat dels centres educatius sostinguts amb fons públics de les Illes Balears. Està en funcionament des de 2018, primer com a pla pilot i posteriorment, des de febrer de 2020, la plataforma s’ha obert a tots els centres educatius.

Amb una base de 4.000 continguts (llibres digitals i audiollibres), Eduteca IB creix dia a dia amb els suggeriments que els usuaris fan mitjançant la pròpia plataforma. Durant el darrer mes s'han incorporat 500 recursos més, el que fa un total de 4.500 continguts.

A més, existeix coordinació amb la xarxa de biblioteques públiques de les Illes Balears per atendre des d’Eduteca IB les necessitats que es plantegen des dels centres educatius.

Els centres que vulguin sol·licitar l'alta, només han d'escriure un correu a sie@dgpice.caib.es

Els usuaris d'Eduteca IB es poden descarregar també l'aplicació a AppStore, Play Store i Microsoft Store.

Des de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa es treballa perquè aquesta eina sigui útil ara i després de l'estat d'alarma, ja que és un complement ideal a la biblioteca escolar física i una manera de motivar a l’alumnat en la lectura.

Els interessats en ampliar aquesta informació poden visitar la web d’Eduteca IB i poden accedir a l’aplicació en Eduteca IB