torna

Detall de la notícia

Imatge 3951945

Més de 100 professionals sanitaris debaten a Son Espases sore la resistència als antibiòtics

L’Hospital Universitari de Son Espases ha acollit avui la celebració de la II Jornada del Pla de Resistències als Antibiòtics de les Illes Balears (PRAN_CAIB) organitzada per la Conselleria de Salut i Consum. Un acte que inaugurat el director general de Prestacions i Farmàcies, Nacho Garcia Pineda i que ha contat amb la presència de la directora de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS), María Jesús Lamas que ha presentat l’actualització del Pla Nacional front a la Resistència als Antibiòtics (PRAN) 2019-2021.  

En la jornada han participat més de 100 professionals sanitaris, fonamentalment farmacèutics, infermeres i metges de totes les especialitats implicades en la lluita contra les resistències als antibiòtics (microbiologia, medicina interna, medicina preventiva, UCI, etc.) així com gestors de l’àrea sanitària. En aquesta sessió s’han presentat les accions prioritàries a implementar a les Illes Balears en els pròxims anys, adaptant el Pla nacional a la realitat de la nostra comunitat.

Actualment la resistència als antibiòtics es considera un problema de salut pública de primera magnitud. S’estima que cada any moren a Europa devers 33.000 persones com a conseqüència d’infeccions hospitalàries per bactèries resistents i que, si no se prenen mesures de manera urgent, en 35 anys el nombre de morts atribuïbles a infeccions multirresistents assolirà les 390.000 a l’any a Europa i devers 4.000 a l’any a Espanya.

Per aquest motiu, combatre la resistència als antibiòtics és una prioritat per a la Unió Europea que ha desenvolupat una estratègia comuna. A nivell del Sistema Nacional de Salut s’ha posat en marxa el Pla Nacional front a la Resistència als Antibiòtics (PRAN), coordinat per l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris i en el qual col·laboren totes les comunitats autònomes, 8 ministeris, 70 societats científiques, organitzacions col·legials, associacions professionals i universitats.