torna

Detall de la notícia

Imatge 3947029

Professionals de la gestió d'investigació sanitària d'Espanya debatran a Mallorca sobre innovació i investigació responsable i carrera professional

L’IdISBa acull enguany les Jornades REGIC 2019, trobada de representants d’entitats gestores d’investigació sanitària referents arreu d’Espanya, que tindrà lloc demà 17 i divendres 18 d’octubre

Demà i divendres, 17 i 18 d’octubre, l’IdISBa acollirà a la seva seu les Jornades REGIC 2019, amb l’objectiu de reunir personal responsable d’entitats gestores de la investigació clínica, directors i responsables de fundacions i instituts d’investigació sanitària d’arreu d’Espanya.

La Xarxa d’Entitats Gestores d’Investigació Clínica Hospitalària i Biosanitària (REGIC) és la primera associació d’entitats gestores d’investigació clínica de l’àmbit espanyol. La seva finalitat és crear i promoure un espai d’interacció i formació en la gestió de l’R+D+I sanitària. Així doncs, compta amb una gran representació de pràcticament totes les comunitats autònomes de l’Estat. REGIC està formada per un total de 41 membres associats, 23 dels quals són instituts d’investigació sanitària acreditats per l’Institut de Salut Carlos III, que són punters en recerca sanitària en l’àmbit nacional.

Cada any REGIC du a terme unes jornades a la seu d’un dels seus membres. Al març de 2018 l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears va passar a formar part de l’associació. Enguany, la fundació ha estat elegida per acollir les jornades, que tendran lloc a la sala d’actes de l’Hospital Universitari Son Espases.

La trobada va adreçada tant a membres de la REGIC com a entitats externes. A més,  en el marc de la seva Assemblea es presentarà el treball anual intern de l’associació. Demà i passat demà es tractaran temes com ara la carrera professional investigadora, la mobilitat dels investigadors i la recerca i la innovació responsable, entre d’altres.

La consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, donarà la benvinguda de l’esdeveniment el dia 17 a les 11.00 h, juntament amb el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol; la directora general de Recerca en Salut, Formació i Acreditació, Asunción Sánchez, i la gerent i responsable de la Unitat de Suport a la Innovació de l’ISS Biodonostia i presidenta de REGIC, Arantza Abad.