torna

Detall de la notícia

Imatge 3801594

10 investigadors nous i 18 joves qualificats s'incorporen a l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears

La consellera de Salut en funcions, Patricia Gómez, ha participat avui en l’acte de benvinguda als 18 joves qualificats que s’han incorporat a l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) a través del programa JoTReSdOS, i als 10 investigadors contractats a través del programa FOLIUM.

Gómez ha donat la benvinguda als 28 nous contractats i ha destacat que puguin desenvolupar els seus coneixements i experiència en un institut d’investigació sanitària que enguany ha obtingut l’acreditació de l’Institut de Salut Carlos III.

“Estic segura que serà una experiència inoblidable i molt enriquidora. Suposa una gran oportunitat per a tots i totes vosaltres, ja que entrau a formar part d’un institut d’investigació sanitària de primer nivell en el qual, sens dubte, podreu desenvolupar tots els vostres coneixements, guanyar una experiència única, compartir amb professionals molt qualificats i implicats i gaudir d’un molt bon entorn de feina”, ha assenyalat.

El projecte JoTReSdOS forma part del Programa “SOIB Joves-Qualificats Sector Públic Instrumental/Ajuntaments 2019”, el qual promou la contractació de joves en situació d’atur d’entre 18 i 29 anys amb l’objectiu que adquireixin experiència laboral sobre els aspectes que han estudiat prèviament (estudis universitaris o grau superior de formació professional).

Els contractes són en modalitat de pràctiques, tenen una durada de 15 mesos, els promou el Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) i els financen el Servei Públic d'Ocupació Estatal i el Fons Social Europeu (FSE).

El programa “FOLIUM” s’emmarca dins el Projecte FUTURMed: talent per a la medicina del futur, convocatòria finançada pel Pla Anual 2017 de l'impost de turisme sostenible (ITS) i cofinançada en un 50 % en el marc del PO FSE 2014-2020 de les Illes Balears.

Aquest programa s’ha centrat en la captació de talent investigador en l’etapa postdoctoral per tal que s’hi incorporin grups d’investigació i afavoreixin la potenciació de les línies de recerca.
A l’acte han assistit també la directora general d’Acreditació, Docència i Recerca en Salut en funcions, Margalida Frontera; el director científic de l’IdISBa, Miquel Fiol, i el director gerent de l’IdISBa, David Martínez.