torna

Detall de la notícia

Imatge 3567228

El Govern informa Madrid de les millores pressupostàries i de personal i reclama inversió en els museus

Aquest dilluns dia 12 de novembre, la consellera Fanny Tur, acompanyada per la directora general de Cultura Joana Català, s'ha reunit amb el Director General de Belles Arts del Govern espanyol, Román Fernández-Baca.

En aquesta reunió la consellera Fanny Tur, tal com ja va fer amb l'anterior director general, ha posat en coneixement seu les millores pressupostàries i de recursos de personal dels equipaments culturals així com les novetats en la gestió del traspàs del Museu de Mallorca. En aquesta ocasió aquesta trobada ha servit per parlar de la gestió del Museu de Mallorca, de la secció etnològica de Muro i del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera.

S'ha demanat al Ministeri que resolgui l'actual sistema de climatització de les sales de Belles Arts del Museu de Mallorca que permeti estabilitzar les condicions ambientals de l'espai. Per treballar en aquest aspecte i fer el seguiment corresponent, s'ha proposat la creació d'una comissió tècnica de treball entre el Ministeri de Cultura del Govern central i la Conselleria de Cultura del Govern de les Illes Balears.

Així mateix, s'ha demanat al Govern central que s'inclogui l'actuació a les peces afectades per la climatització del Museu de Mallorca al Pla Nacional de Conservació Preventiva de fons museogràfics.

Per altra banda, s'ha acordat pròximament una visita tècnica per part del Ministeri de Cultura al Museu de Mallorca i a la secció etnològica de Muro.

Amb relació a la secció etnològica de Muro, la consellera Fanny Tur ha fet constar la necessitat amb urgència d'un nou projecte museogràfic i arquitectònic. Actualment, el Museu compta amb un preprojecte museogràfic, que és necessari desenvolupar i que es pot dur a terme durant l'any 2019, bé amb recursos propis o bé amb el suport extern. En paral·lel es poden iniciar els estudis previs per a la redacció del projecte arquitectònic.

Un dels altres punts que s'han tractat ha estat el projecte de reforma del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera. En aquest sentit, la consellera Fanny Tur ha recordat al Director General que el museu de Dalt Vila està tancat des de l'any 2010 i ha demanat que es mantingui la partida pressupostària dedicada a la rehabilitació integral de la seu del MAEF de Dalt Vila.

La consellera Fanny Tur també ha informat al director general de l'augment de places en els equipaments culturals de les Illes Balears. La Conselleria de Cultura, ha augmentat durant aquest darrer any i mig quatre places al MAEF, i un total de 17 places en tots els centres culturals de les Illes Balears.