vuelve

Detalle de la noticia

Imatge 3523300

El SOIB es reuneix amb el sector empresarial d'Eivissa per presentar el programa DUAL

Aquest matí, el director del SOIB, Pere Torrens s’ha reunit amb una representació del teixit empresarial eivissenc per tal de presentar la nova convocatòria del programa DUAL. A la reunió han assistit Nobu Hoteles, Estela Maris i PINEEF, les quals han mostrat el seu interès en aquesta iniciativa per a fomentar la contractació de joves en situació d’atur.

La Conselleria de Treball, Comerç i Indústria, ha invertit 9.560.000 € per finançar la convocatòria de subvencions dirigides a executar tres programes de formació dual: SOIB Dual Vulnerables, SOIB Dual Centres Propis en sectors estratègics i SOIB Dual en empreses de sectors estratègics.
 
Els programes SOIB Dual a centres propis i a empreses tenen per objectiu la contractació amb formació i aprenentatge en empreses de sectors estratègics, com ara l’agricultura ecològica, el sector industrial (nàutica, calçat, moble, bijuteria, energies renovables i eficiència energètica, química, etc.), TIC, comerç, turisme i hoteleria.
 
El programa SOIB Dual Vulnerables està orientat a persones amb discapacitat i en risc d’exclusió social, i per garantir un mínim dels recursos totals assignats, es distribuirà un 8 % del crèdit a cadascun dels col·lectius següents: discapacitat sensorial, intel·lectual o del desenvolupament, i salut mental.
 
En total, s’espera que aquestes convocatòries beneficiïn més de 500 alumnes-treballadors, amb l’objectiu de millorar l’ocupabilitat, la qualificació i la inserció professional de persones que pertanyen a col·lectius vulnerables, per mitjà de contractes per a la formació i l’aprenentatge en centres propis i empreses de sectors estratègics. Aquest tipus de formació combina una activitat laboral retribuïda en una empresa amb l’activitat formativa rebuda en el marc del sistema de formació professional per a l’ocupació.
 
La formació dual impulsada des del SOIB és un dels pilars fonamentals del Pla d’Ocupació de Qualitat de les Illes Balears 2017-2020, i ha demostrat una elevada taxa d’inserció, que supera el 70 % d’alumnes-treballadors que aconsegueixen un contracte laboral en els sis mesos posteriors a la finalització del programa.