torna

Detall de la notícia

Imatge 3390613

Més de 300 alumnes de primària i secundària han participat avui en el lliurament dels premis de Consumópolis XIII

Més de 300 alumnes de primària i secundària i una quinzena de professors han participat avui en el lliurament de premis de la tretzena edició del concurs escolar Consumópolis, que té per objectiu sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de consumir de manera conscient, crítica, solidària i responsable.
 
L’acte ha tengut lloc en el Palma Aquarium i ha comptat amb la participació de la consellera de Salut, Patricia Gómez; el conseller d’Educació i Universitat, Martí March; el director general de Consum, Francesc Dalmau, i el director general d'Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas.
 
El concurs, que enguany té per lema “En la publicitat: tot s’hi val?” consta de dues parts. Una primera, via web, en la qual els equips fan un recorregut per la ciutat de Consumópolis, i resolen diferents proves de caràcter lúdic i pedagògic, i una segona part, que consisteix en un treball en equip. Enguany els alumnes han creat un cartell o tanca publicitària.
 
A l’acte de lliurament de premis assisteixen només els equips que han completat ambdues parts del concurs. Els que a més han estat guardonats participaran en la fase nacional del concurs.
 
La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha felicitat els guanyadors d’aquesta edició i ha destacat que el concurs escolar, que s'ha consolidat en l'àmbit educatiu, ajuda els alumnes a prendre consciència d'un consum responsable i segur i a garantir un món més sostenible i solidari.
 
Per part seva, el director general de Consum, Francesc Dalmau, ha aprofitat per destacar la qualitat dels projectes que han presentat els alumnes i els ha animat a participar en l’edició de l’any que ve.
 
Equips guanyadors i centres més participatius
 
Els guanyadors del concurs escolar Consumópolis 13 a la comunitat autònoma de les Illes Balears, que passaran a la final nacional són els següents:
—En el nivell 1 de participació, de tercer cicle d’educació primària, l’equip CARAMETLOS, del CEIP Punta de n’Amer de sa Coma, Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca)
—En el nivell 2, de primer i segon d’educació secundària obligatòria, l’equip ICEFOX, del Col·legi Sant Josep Obrer II de Palma (Mallorca)
—En el nivell 3, de tercer i quart d’educació secundària obligatòria, l’equip Poseidon, del Col·legi Sant Josep Obrer II de Palma (Mallorca)
 
Així mateix, han estat premiats com a centres més participatius en nombre d’equips:
 
—El CEIP Inspector Joan Capó, de Felanitx (Mallorca), amb 19 equips.
—El CEIP Punta de n’Amer, de sa Coma, Sant Llorenç des Cardassar (Mallorca), amb 16 equips.
—El CEIP Pare Bartomeu Pou, d’Algaida (Mallorca) amb 12 equips.
 
Els premis per als equips d’alumnes guanyadors són una tauleta tàctil i un diploma de reconeixement per a cada un dels alumnes que formen l’equip. Els docents coordinadors que han classificat el seu equip com a guanyador han rebut també una tauleta tàctil, igual que els tres centres més participatius, que també n’han rebuda una.
 
Tots els alumnes que han acabat les dues parts del concurs i que no han guanyat han rebut com a premi de participació un USB, un tassó ecològic i un diploma de participació.
 
Tretzena edició del concurs
 
El concurs escolar sobre consum responsable Consumópolis 13 ha comptat amb la participació de 650 estudiants de les illes, 130 equips que pertanyen a 14 centres escolars (9 centres de Mallorca, 2 de Menorca i 3 d'Eivissa).
 
El concurs es fa per equips de cinc alumnes d’un mateix cicle, coordinats per un professor d’aquest cicle. Un mateix professor pot coordinar diferents equips del seu centre.
 
L’objectiu és sensibilitzar els infants i joves sobre la importància de dur a terme actes de consum de manera conscient, crítica, solidària i responsable. Així mateix, s’aconsegueix acostar-los a una nova cultura de consum saludable, segur, solidari i sostenible, que és una fita prioritària per a la Direcció General de Consum.
 
La participació d'enguany ha pujat considerablement respecte de la convocatòria del concurs de l'any passat. En el Consumópolis 12 varen participar 405 alumnes, distribuïts en 81 equips d'11 centres escolars (8 centres de Mallorca, 1 de Menorca i 2 d'Eivissa).