torna

Detall de la notícia

Imatge 3160161

Armengol destaca el paper dels constructors en el desenvolupament d'un estat del benestar amb més drets i millors serveis

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha destacat, en el marc del 40è aniversari de l’Associació de Constructors de Balears, el paper dels constructors en el desenvolupament d’un estat del benestar amb més drets i millors serveis, “desenvolupant espais perquè tinguem habitatges, escoles, hospitals i residències”.

La presidenta ha apuntat que el Govern ha posat en marxa diversos plans per adaptar i construir més infraestructures públiques que millorin el benestar dels ciutadans i ciutadanes de les illes. Un exemple d’això, ha ressaltat Armengol, és el cas del Pla d’Habitatge, “que, amb una inversió de 50 milions d’euros i la construcció de més de 500 habitatges de protecció oficial, pretén fer més accessible el dret dels ciutadans a tenir una llar digna i a l’abast dels seus ingressos”.

En aquesta línia, ha assenyalat que també s’han engegat plans d’infraestructures per als pròxims anys, en àmbits com el de la salut, que disposa de 250 milions d’euros per modernitzar, ampliar i construir nous hospitals; el de l’educació, que disposa de 100 milions d’euros per adaptar i construir noves escoles; i el dels serveis socials, amb un pressupost de 36 milions d’euros per ampliar i millorar la xarxa de centres.

“Sigueu partícips –ha manifestat Armengol- de la construcció dels drets essencials que corresponen a una societat avançada: dret a l’habitatge; a la salut; a l’educació i a una atenció digna i de qualitat per a la nostra gent gran i per a les persones que més ho necessiten”.

D’altra banda, la titular del Govern també ha ressaltat la importància del sector de la construcció en el dinamisme de l’economia balear, tant per la inversió que genera i les sinergies amb altres sectors, com per ser una activitat fonamental en la creació de llocs de treball.