torna

Detall de la notícia

Imatge 2859921

Les clàusules terra i els productes perillosos, protagonistes de la Setmana de les Persones Consumidores organitzada per la Direcció General de Consum

Les clàusules terra i els productes perillosos seran protagonistes de la Setmana de les Persones Consumidores que ha organitzat la Direcció General de Consum del 13 al 18 de març, i que preveu diferents activitats informatives i participatives en totes les illes dirigides a conscienciar la població sobre la importància de fer un consum responsable i reivindicar els drets dels consumidors.

L’acte central tendrà lloc dimecres, 15 de març, Dia Mundial de les Persones Consumidores. S’obrirà amb una ponència sobre la protecció del consumidor, que començarà a les 18.00 hores a Can Campaner, i en la qual intervendran la consellera de Salut, Patricia Gómez, i els representants dels col•legis d’Advocats i d’Economistes de Balears, Eduard Vila i Ramon Palou, respectivament.

Tot seguit, al mateix lloc, es durà a terme una taula rodona amb el títol “Les clàusules sòl: les persones consumidores protagonistes”. Hi participaran Pau Montserrat, economista; Pep Campins, advocat; Margarita Isabel Poveda, magistrada, i Bernat Ferrer, representant de l’Associació de Consumidors La Defensa. El director general de consum, Francesc Dalmau, moderarà les intervencions.

Actes en totes les illes

La Setmana de les Persones Consumidores arrancarà dilluns a Eivissa, amb la mostra “Mira, mira!” de productes perillosos retirats del mercat (juguetes, disfresses, electrodomèstics...), que es podrà visitar de 10.00 a 14.00 hores a la plaça d’Espanya de Sant Antoni de Portmany. En el mateix lloc s’habilitarà un punt per poder presentar reclamacions.

Dimarts, dia 14, a les 12.00, a la seu de la Direcció General de Consum, a Palma, es presentarà la memòria de 2016, que recull dades d’inspeccions, reclamacions, arbitratge i sancions.

Dimecres, 15 de març, Dia Mundial de les Persones Consumidores, la mostra “Mira, mira!”, juntament amb el punt de presentació de reclamacions, es trasllada a la plaça d’Espanya de Palma, de 10.00 a 17.30 hores. L’horabaixa tendrà lloc la taula redona esmentada a Can Campaner, a partir de les 18.20 hores.

Dijous, a la plaça de la Constitució de Sant Francesc Xavier de Formentera, d’11.00 a 13.30 hores, responsables de Consum informaran sobre els productes perillosos retirats del mercat a la mostra “Mira, mira!” i recolliran reclamacions dels consumidors.

Divendres, 17 de març, els drets dels consumidors seran el centre del col•loqui que tendrà lloc a la Residència Llar de Manacor, a les 10.00 hores.

La Setmana de les Persones Consumidores es tancarà dissabte 18 de març a Maó. A la plaça Reial, de 10.00 a 13.00 hores els interessats podran visitar la mostra de productes perillosos retirats del mercat i presentar reclamacions en el punt habilitat.