torna

Detall de la notícia

Imatge 2807272

El Govern publica la Guia de les principals plagues, malalties i fisiopaties de l'ametller a les Illes Balears

El director general d’Agricultura i Ramaderia, Mateu Ginard, varen presentar a finals de desembre la “Guia de les principals plagues, malalties i fisiopaties en el conreu de l’ametller a les Illes Balears” que ha elaborat el servei de Sanitat Vegetal, amb la col·laboració d'altres autors. El cap d'aquest servei, Andreu Juan Serra, ha estat el responsable de desgranar algunes de les 35 fitxes que conté la publicació.
 
La guia pretén ser un vehicle per millorar la sanitat vegetal del cultiu de l’ametller, reduir els perills i efectes de l’ús dels plaguicides en la salut humana i en el medi ambient, fomentar la gestió integrada de plagues al cultiu de l’ametller i donar una eina útil i senzilla als productors, assessors fitosanitaris i estudiants per la identificació dels mals d’aquest cultiu. D’aquesta manera pot ajudar en la presa de decisions quan es detecta un problema fitosanitari i per l’adopció de mesures alternatives existents al control químic.
 
La publicació es presenta en pràctiques fitxes informatives, acompanyades de fotografies, en les quals es pot trobar el nom de la plaga o malaltia, la descripció, els símptomes o danys que provoca, el seguiment i l’estimació de risc, el llindar d’intervenció i les mesures de control.
 
En total la guia compta amb 35 fitxes. En l’apartat de plagues se’n poden trobar tretze d’insectes, una d’àcars i dos sobre animals com poden ser els caragols o els conills. Pel que fa a malalties, la publicació compta amb deu fitxes de fongs, dues de bacteris i una de nematodes, mentre que les fisiopaties estan dividides en sis fitxes que recullen des de la sequera a les glaçades, entre d’altres.
 
Una seixantena de persones han acudit a la presentació de la publicació, que s’ha duit a terme a les instal·lacions del Grup Fruit Secs a Binissalem, que ha col·laborat en la guia. S’han editat 2.000 exemplars que es repartiran al sector. La guia es complementarà amb una aplicació per a mòbil que estarà enllestida durant el primer trimestre de 2017 que permetrà accedir a les fitxes a través d’un telèfon intel·ligent i enviar consultes amb fotografies al servei de sanitat vegetal de la Conselleria.

 

Podeu consultar la guia al següent enllanç.

http://www.caib.es/sites/sanitatvegetal/f/220715