torna

Detall de la notícia

Imatge 2591414

La presidenta de les Illes Balears nomena Ruth Mateu, Marc Pons i Pilar Costa nous consellers i portaveu de l'executiu autonòmic

La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat avui un “canvi de rumb” a la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura, que passarà a assumir Ruth Mateu, després de la dimissió d’Esperança Camps. Armengol ha confirmat també la substitució, per motius de salut, del conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Joan Boned, per l’actual conseller de Presidència, Marc Pons. A la vegada, la seva vacant quedarà coberta per Pilar Costa, que passarà a ser, també, la nova portaveu del Govern.
Armengol, que s’ha reunit amb tots els grups polítics que donen suport al Govern, ha assenyalat la necessitat de “fer de l’adversitat una oportunitat d’enfortir” l’executiu autonòmic. En aquest sentit, la presidenta ha assegurat que “tenim un Govern que segueix el full de ruta marcat pels acords de governabilitat, en un marc d’inestabilitat política en l’àmbit estatal. Això requereix un Govern més fort, més reivindicatiu i amb més força política”.
La presidenta del Govern ha explicat que ha “decidit mantenir la Conselleria de Cultura, Transparència i Participació i situar-ne al capdavant una persona que ha conegut la Conselleria des del primer moment. Ruth Mateu és el relleu més idoni -ha dit- perquè n’ha creat l’estructura i té experiència política i de gestió a l’Administració”.
Armengol també ha agraït la feina feta per Esperança Camps, que el divendres passat va presentar la seva dimissió, entenent que “la Conselleria ha assolit molts dels objectius establerts, tot i que la dinàmica actual demanava un canvi de rumb”, motiu pel qual va decidir acceptar la seva dimissió.
D’altra banda, Armengol ha assegurat que “Marc Pons és la persona més preparada per continuar la tasca de la Conselleria [de Territori, Energia i Mobilitat], en què es donarà prioritat a les polítiques vinculades a la connectivitat, l’habitatge, la sostenibilitat, els reptes energètics, la mobilitat i altres temes normatius, entre els quals hi ha la Llei del sòl” perquè es tracta d’àrees fortament lligades al canvi de model econòmic que el Govern vol consolidar.
La presidenta ha destacat la tasca de Pons al capdavant de la Conselleria de Presidència els primers 9 mesos de govern i ha subratllat la idoneïtat de la seva formació en arquitectura i enginyeria tècniques, a més de la seva experiència professional.
Armengol ha desitjat una “immediata recuperació” a Boned, de qui ha destacat la “gran entrega i il·lusió” amb què ha treballat al capdavant de la Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat, enllestint una gestió “de forma encertada”. La presidenta ha assenyalat que “necessita ara mateix un temps de recuperació que és incompatible amb la tasca de conseller. Jo ahir mateix el vaig anar a visitar –ha relatat la presidenta- i ell va entendre perfectament la situació”.
Finalment, la cap de l’executiu ha “decidit posar al capdavant de la Conselleria de Presidència i com a portaveu Pilar Costa, una persona amb àmplia experiència política. Sense dubte, és la persona que mantindrà la velocitat que fins ara ha dut Marc Pons i que també, com ell, assumirà el rol de portaveu”.