torna

Detall de la notícia

Imatge 2373325

«Formatting Architecture» reflexionarà sobre el futur de l'edifici de Gesa

Formatting Architecture serà un taller intensiu d'una setmana per a estudiants de disseny i arquitectura, o qualsevol altre àmbit relacionat. El taller compta amb el suport de l’Institut d’Estudis Baleàrics a través de la línia de subvenció de fires i festivals i jornades de formació en l’àmbit cultural (Resolució de dia 13 d’abril).

Plantejat com una acció col·lectiva, productiva i lúdica i situat en un entorn privilegiat com l'illa de Mallorca, tractarà de generar una reflexió complexa sobre els possibles futurs que pot prendre l'antic edifici de GESA, un controvertit edifici abandonat a Palma, a través de la producció de maquetes i prototips.

El taller inclou sessions obertes al públic i gratuïtes, com la taula rodona que obrirà el taller o les conferències a càrrec de l’arquitecte Federico Soriano (7 de juliol) o de l'estudi Elii (8 de juliol) en les quals es parlarà de turisme i dels programes com a materials arquitectònics.

Aquesta reflexió serà plasmada en un conjunt de maquetes a escala 1/20 i 1/2, fabricades durant el taller a través de l'experimentació amb la tecnologia CNC i el poliestirè expandit que s’exposaran a la sala Observatori d’Es Baluard, —un espai d’ investigació i projectes artístics en procés— de l’11 al 29 de juliol.

Els convidats al taller són Langarita-Navarro, MAIO, Coke Bartrina, David Bestué, Federico Soriano, Elii (Eva Gil), Sol89, PKMN, Ted'A Arquitectes, Francisco Cifuentes, SMS Arquitectos.

El taller serà dirigit pels arquitectes i docents Toni Gelabert, Nestor Montenegro (Facultad de Arquitectura de la Universidad Europea de Madrid) i Eduardo Rega (Architecture Faculty at PennDesign) y Paper / Architectural Histamine com a MediaPartner.

El taller compta amb la col·laboració de COAIB, Es Baluard, UEM (Universitat Europea de Madrid), UPenn (Universitat de Pennsylvania), Poraxa  i l’IEB.

Per a més informació: http://www.format-architecture.com/info.html