torna

Detall de la notícia

Centre d'Interpretació de l'Esport de les Illes Balears

El Govern de les Illes Balears ha obert al públic el Centre d'Interpretació de l'Esport de les Illes Balears amb l'objectiu de donar a conèixer la riquesa de la cultura esportiva balear.

Ubicat a la Sala Vip del velòdrom Palma Arena, el nou Centre d’Interpretació està integrat  per dues àrees diferents: d’una banda un Museu i de l’altra una Biblioteca de l'Esport.

El Museu està compost per aproximadament 200 peces donades de manera desinteressada per esportistes balears i relacionades amb fites esportives d'especial rellevància. Entre els fons donats destaquen la primera motocicleta de competició del pilot mallorquí Jorge Lorenzo, l'equipament de Rafa Nadal en el Torneig de Roma 2010 o la bicicleta de Joan Llaneras amb la qual va guanyar la medalla d'Or als Jocs de Pequín 2008. Per la seva banda, la Biblioteca de l'Esport compta amb un total de 10.700 volums.

El Museu romandrà obert tots el dies de la setmana, de 08.00 a 20.00 h, i l’entrada es fa pel Casal Federatiu. L’horari de la Biblioteca és de dilluns a divendres de 08.00 a 15.00h.

Exposició de fotografies antigues de l'esport balear

El CIEIB exposa fins al proper mes de març una mostra fotogràfica en la qual es reuneixen prop de 50 imatges antigues de l'esport balear. Les fotografies provenen de diverses col·leccions particulars, cedides durant les darreres dècades a l'Administració, i van ser preses des de 1920 fins als 80. La majoria són en blanc i negre i en elles estan presents esports com l'automobilisme, l'aviació esportiva, el bàsquet, el futbol, el ciclisme, l'atletisme, el billar, els escacs, les bitlles, la natació, el tennis i la vela, entre d'altres.