Portal Transparència

El Govern Obert és una nova forma d'actuar mitjançant la què les administraciones públiques, a través de Plans d'acció, ofereixen informació sobre el que fan amb transparència, rendeixen comptes, promouen la participació i tenen en compte la opinió de la ciutadania en la gestió dels assumptes públics.

III Pla d'acció d'Espanya 2017-2019 de l'Aliança per al Govern obert

El Tercer Pla del Govern Obert del Ministerio de Hacienda y Función Pública, neix fruit del compromís d’Espanya amb l’Aliança per al Govern Obert (Open Government Partnership) i té com a objectiu impulsar des del govern central i des de cadascuna de les autonomies la participació i el diàleg de les institucions amb la societat civil.

Això es fonamenta en una sèrie de compromisos que podeu consultar en la web del III Pla. Igualment podeu fer aquí el seguiment del compliment.

Entre aquests compromisos, està la creació del Fòrum de Govern Obert del qual les comunitats autònomes (entre d’elles la nostra) formam part, amb la finalitat d’institucionalitzar la col·laboració i enfortir el diàleg permanent entre les Administracions publiques i la societat civil en matèries relacionades amb la col·laboració, la transparència, la participació i la rendició de comptes.

 

IV Pla d'acció de l'Aliança per al Govern Obert

El Tercer Pla del Govern Obert del Ministerio de Hacienda y Función Pública, neix fruit del compromís d’Espanya amb l’Aliança per al Govern Obert (Open Government Partnership) i té com a objectiu impulsar des del govern central i des de cadascuna de les autonomies la participació i el diàleg d El IV Pla de Govern Obert és un conjunt d'actuacions que es desenvoluparan a partir del segon semestre de 2020 a les què es compromet  l'Administració General de l'Estat, en col·laboració amb altres administracions públiques i amb la societat civil, per avançar en el Govern Obert.

Podeu consultar tota la informació sobre aquest IV Pla aquí.