Conversions de drets de plantació de vinyet en autoritzacions

Els drets de plantació concedits abans del 31 de desembre de 2015, de conformitat amb els articles 85 nonies, 85 decies o 85 duodecies del Reglament 1234/2007, del Consell, es poden convertir en autoritzacions per a la plantació de vinya a partir de l'1 de gener de 2016, d'acord amb el que estableix el capítol III del Títol I del Reglament (UE) núm. 1308/2013, del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre; el Reglament delegat (UE) núm. 2015/560.

 

Per obtenir l'autorització, el titular del dret de plantació ha de presentar una sol·licitud de conversió d'un dret de plantació en una autorització, segons el model que s'adjunta, dirigida a la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en el registre de la Conselleria de Medi Ambient Agricultura i Pesca, a les delegacions comarcals del FOGAIBA o als consells insulars, o bé en la forma que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i el procediment administratiu comú.

 

sol_licitud_conversio_drets_autoritzacions.pdfsol·licitud_conversió_drets_autoritzacions.pdf

sol_licitud_conversio_drets_autoritzacions.docsol·licitud_conversió_drets_autoritzacions.doc

 

Els titulars dels drets de plantació que vulguin sol·licitar una conversió, poden presentar la sol·licitud entre el 15 de setembre de 2015 i el 31 de desembre de 2020, tots dos inclusivament, davant la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia. Les sol·licituds han d'indicar la mida i la localització específica de la superfície per a la qual es demana l'autorització. El sol·licitant ha de tenir a la seva disposició per qualsevol règim de tinença la superfície agrària per a la qual sol·licita l'autorització de replantació. La verificació de la disposició sobre la superfície s'ha d'efectuar en el moment de la presentació de la sol·licitud i en el moment de la comunicació de la plantació.

 

El termini de resolució i notificació de les sol·licituds per part de la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia al sol·licitant és, com a màxim, de 3 mesos a comptar de la data de la presentació de la sol·licitud. No obstant això, si la sol·licitud es presenta fins al 31 desembre de 2015, els tres mesos compten des de l'1 de gener de 2016. El sentit del silenci és estimatori.

 

Les autoritzacions concedides per conversió de drets de plantació tenen el mateix període de validesa que el dret de plantació de procedència. En qualsevol cas el període de vigència no pot superar el 31 de desembre de 2023. Les autoritzacions concedides per conversió de drets de plantació les ha d'utilitzar el mateix titular al qual es van concedir en la seva pròpia explotació. Un cop executada la plantació de vinya, el sol·licitant ho ha de comunicar a la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia.