Autoritzacions per a noves plantacions

Els interessats han de presentar emplenada la sol·licitud que s'adjunta, entre l'1 de febrer i el 15 de març de cada any, tots dos inclusivament, dirigida a la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, en el registre de la Conselleria de Medi Ambient Agricultura i Pesca, a les delegacions comarcals del FOGAIBA o als consells insulars, o bé en la forma que estableix l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i el procediment administratiu comú.

Les sol·licituds han d'indicar la superfície sol·licitada i la localització específica de la superfície per a la qual es demana l'autorització. El sol·licitant ha de disposar per qualsevol règim de tinença (propietat, lloguer, ...) la superfície agrària per la que sol·licita l'autorització i aquesta ha d'estar inscrita al Registre Interinsular Agrari de les Illes Balears. Aquesta disposició de la superfície es comprovarà en el moment de presentar la sol·licitud i en el moment de la comunicació de la plantació.

 

solicitud_autoritzacion.pdfsolicitud_autoritzacion.pdf

solicitud_autoritzacion.docxsolicitud_autoritzacion.docx

 

Les sol·licituds es resoldran i es notificaran les autoritzacions concedides als sol·licitants abans de l'1 d'agost de cada any. En cas que no s'hagi dictat i notificat la resolució corresponent un cop transcorregut el termini esmentat, els sol3licitants poden entendre desestimades les seves sol·licituds. Els sol·Licitants als quals es concedeixi una autorització per menys del 50% de la superfície sol·licitada la poden rebutjar el mes següent a la data de la notificació de la resolució. Les autoritzacions per a noves plantacions concedides tenen un període de validesa de tres anys comptats a partir de la data de la notificació de la resolució de la sol·licitud de l'autorització. En qualsevol cas, el període de validesa no pot superar el 31 de desembre de 2030. Una vegada executada la plantació de vinya, el sol·licitant ho ha de comunicar a la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia de la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca.