Torna

Les reserves marines a les Illes Balears

Regulació d'activitats

Seguidament s’exposen els aspectes bàsics respecte a les activitats regulades dins la reserva marina.

En el cas de necessitar més informació o resoldre algun dubte, o bé es pot consultar l’apartat de normativa, o bé contactar amb el Servei de Recursos marins, ja sigui telefònicament o enviant un missatge a l’adreça de correu electrònic: reservesmarines@dgpesca.caib.es.

A) Pesca professional d'arts menors

Només poden ser autoritzades per a la pesca professional d’arts menors les embarcacions adscrites a les confraries de pescadors de Palma i Andratx, i les que adscrites a una altra confraria, puguin demostrar l’habitualitat en la pesca a la zona de la reserva marina.

B) Pesca recreativa des de terra

La pesca des dels illots està prohibida.
Els únics ormejos i modalitats permeses són la canya de suret o llançat, una per pescador amb un màxim de 3 hams.

C) Pesca recreativa des d'embarcació


Les úniques modalitats permeses són: el volantí, el curricà de fons i de superfície i la potera. Sols es pot pescar entre l’1 d'octubre i el 30 d'abril.

Per a la pesca amb volantí o potera hi ha fixat un màxim d’1 canya o línia per pescador i de 3 hams o 2 poteres per línia.

A efectes del seguiment de l'activitat pesquera i l'evolució dels recursos marins els armadors de les embarcacions autoritzades hauran de dur un registre de l'activitat a la reserva, o bé formalitzant els documents que subministrarà l'Administració amb l'autorització, o bé a través de l'aplicació mòbil Diari de Pesca Recreativa. No presentar el registre de captures comportarà la pèrdua de la llicència.

Registre activitats Malgrats_CAT.pdf Registre d'activitats Malgrats

Per a més informació sobre l'aplicació mòbil, clicar sobre l'enllaç. Diari de pesca recreativa

Sol. Diari de Pesca Recreativa el Toro i Malgrats.pdfSol. Diari de Pesca Recreativa el Toro i Malgrats.pdf

Enllaç al web per obtenir més informació sobre les llicències de pesca. Enllaç web.

D) Busseig esportiu

Requereix d’un permís individual o col·lectiu, que lliura l’òrgan competent en la matèria. Enllaç web.

Les immersions a la reserva marina per al busseig col.lectiu (clubs i centres turístics) només es podran realitzar a 5 punts concrets, representats al mapa adjunt:

    • Punt 1: Racó de s'Almadrava
    • Punt 2: costa sud-est
    • Punt 3: costa sud-oest
    • Punt 4: costa de ponent
    • Punt 5: sud del caló de l'Olla
Cadascun d’aquest punts podrà ser visitat dues vegades al dia i per un màxim de 12 submarinistes per visita. El nombre màxim d’immersions diàries realitzades a la zona dels illots no podrà superar en cap cas les 120 persones. Queden prohibides les immersions nocturnes per al busseig individual.
Les immersions en apnea són lliures a tota la reserva marina.

E) Altres activitats

La Direcció General de Pesca i Medi Marí pot autoritzar la presa de mostres de flora i fauna marines amb finalitats científiques.