Torna

Servei de Protecció d'Espècies

Sin título-2.jpg

 

El Centre de Recuperació de Fauna Silvestre (CRFS) del COFIB

 

El CRFS del COFIB es va posar en marxa el 2004 per donar suport a la creixent demanda d’atenció sanitària de fauna silvestre ferida. Anualment s’atenen més de 2.000 animals silvestres amb distintes problemàtiques (traumes, polls caiguts del niu, tirs, enverinaments, etc.) que són atesos a les instal•lacions del centre amb l’objectiu de retornar-los a la natura.

Durant aquests anys han passat per les seves instal•lacions uns 20.000 animals de fins a 187 espècies diferents. D’altra banda, al COFIB també es duen a terme altres activitats destinades a la conservació de la “nostra” fauna com ara educació ambiental, investigació i cria en captivitat d’espècies protegides.

El COFIB disposa d’un servei per a emergències 24h de recollida de fauna: atenció a particulars, administracions públiques, cossos i forces de seguretat de l’Estat; durant els 365 dies de l’any. Si et trobes un animal ferit, malalt o que necessiti la nostra ajuda crida als nostres telèfons, a l’112 o, si és possible, acosta’l al centre.

Els animals que arriben al centre son atesos per l’equip de veterinaris, biòlegs i tècnics que integren el personal del COFIB. Cada exemplar és examinat, avaluat i tractat a l’hospital de fauna. Posteriorment passa per una fase de rehabilitació per aconseguir un major èxit en la seva alliberació. Totes les dades queden registrades per poder avaluar les diferents problemàtiques i punts de troballa d’exemplars.

Per a més informació, podeu descarregar-vos el següent fulletó explicatiu en format pdf.

PDF Fulletó Cofib

 

 

Eriçó petit Mussol a un fil ferro

Eriçó-Atelerix algirus

Òliba-Tyto  alba

 

 

Tortuga de terra Mussol reial

Tortuga mediterrània -Testudo hermanni

Mussol Reial-Asio Otus

 

Legislació d’interès, clicau aquí


QUE FER SI TROBAM UN ANIMAL FERIT O QUE NECESITA AJUDA?


— 1.- Agafeu-lo amb cura però protegiu-vos les mans amb guants gruixuts o una tovallola. No apropeu mai els ulls als ocells, especialment amb aus amb el bec i coll llarg.


— 2.- Poseu-lo dins una caixa de cartró amb uns petits forats de ventilació i paper de diari al terra. Assegureu que estigui ben tancada.


—3.- Col.locau la caixa a un lloc tranquil i amb una mica d'escalfor. Aquestes mesures són essencials i poden salvar la vida de l'animal.


—4.- No doneu aigua ni menjar a l'animal.


— 5.- Contactar al més ràpidament possible amb un Centre de Recuperació per què es faci càrrec de l'animal.

 

 

 

TELÈFON COFIB:  971 144107 i 607 554055