Què feim

Praderies de Posidònia Oceànica

Per portar a terme una gestió correcta del nostre litoral és necessari conèixer-ne l'estat de salut. Des de la Direcció General de Pesca i Medi Marí s’ha desenvolupat un programa per avaluar l'estat actual i l'evolució de les praderies de Posidonia oceanica, comunament conegudes com alguers.

El projecte es basa en una Xarxa de Monitoratge en la qual es fa el seguiment periòdic de diverses estacions fixes de mostreig, situades al llarg de la costa.

Les estacions són unitats de referència en les quals es pot repetir la presa de mesures en el mateix lloc i en les mateixes condicions. En elles es controlen els paràmetres biològics i ecològics propis de les praderies i també els relatius a la qualitat ambiental de la zona.

El seguiment de les estacions es realitza anualment per tal de mostrar una evolució temporal de l’estat de les praderies. D’aquesta manera, la xarxa es converteix en una eina molt útil que permet saber com canvien al llarg del temps.

El funcionament d’aquesta iniciativa depèn íntegrament de la participació de voluntaris (grups de bussejadors, centres de busseig i altres associacions) que vulguin col·laborar en aquestes activitats que persegueixen conèixer la qualitat dels nostres fons. El treball dels voluntaris i la seva implicació és bàsic per a la consecució del projecte.

desc_Logo Conselleria.jpg desc_IllesSostenibles_CAT_col.jpg