presentacio_ca.jpg

 

 

 

pla2000.jpg

   

El Pla 2000 E té l'objectiu d'incentivar, juntament amb l'esforç comercial dels fabricants o importadors, l'adquisició de vehicles, mantenir l'ocupació en el sector de l'automoció i estimular la substitució de vehicles antics per altres de menys contaminants, com també contribuir a conjuminar els criteris de suport al sector entre les diferents comunitats autònomes, el Govern d'Espanya i el mateix sector de fabricants i concessionaris d'automòbils.

 

En aquest sentit, el 23 de juliol de 2009, el conseller de Presidència, va aprovar la convocatòria de l'aportació de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears al Pla 2000E de suport a la renovació del parc de vehicles, gestionada mitjançant entitat col·laboradora. La convocatòria destinà 1.800.000 euros per incrementar les ajudes de l'Estat al Pla 2000 E de renovació de vehicles. Posteriorment, el 17 de desembre de 2009, el conseller de Presidència va aprovar una nova convocatòria per a l'aportació de 100.000 euros més, essent la xifra final 1.900.000 euros. D'aquesta forma els 1.500 euros de descompte, fruit del Pla de l'Estat s'incrementaren fins a 2.000 euros per vehicle. Amb motiu del gran èxit obtingut pel Pla, la venda de cotxes es va incrementar ràpidament a Balears, per la qual cosa s'han assolit les xifres destinades a la subvenció.

 

Actualment, les convocatòries estan tancades i el Pla es troba en fase de liquidació. Al llarg d'aquest procés, i d'acord amb la normativa aplicable a la concessió dels ajuts, s'està procedint al reconeixement i pagament de les quantitats pendents als concessionaris amb dret a rebre la subvenció, d'acord amb els criteris de la convocatòria. A més, s'ha modificat la convocatòria per permetre el pagament directe, per part de la comunitat autònoma, als concessionaris que no varen poder introduir les seves dades en el sistema informàtic de l'entitat col·laboradora, desmantellat des del mes de setembre, però que, no obstant, complien els requisits de la mateixa. Complint amb els objectius previstos, i després de la finalització d'aquest pla, amb aquesta partida s'han pogut financiar 3.684 unitats.