Torna

Participació ciutadana

 

A l'espai "La pregunta del mes" donam l'oportunitat d'opinar a la ciutadania sobre diversos temes d'interès a les nostres illes. Des d'aquí podreu dir la vostra sobre la pregunta d'aquest mes i també consultar els resultats de les preguntes dels mesos anteriors.

RESULTATS 2018

RESULTATS 2017


Gener 2019      


PREGUNTA DEL MES DE FEBRER 2019

EL MALTRACTAMENT ANIMAL

 

Encara que tots els ciutadans sabem en què consisteix el maltractament animal us en donarem una definició: consisteix a fer sofrir o estressar de manera innecessària un animal. El maltractament pot ser psicològic i fins i tot pot provocar la mort de l’animal.

Diferenciam entre dos tipus de maltractament, el directe i l’indirecte:

  -   El maltractament directe es produeix quan una persona fa mal de forma conscient a un animal: no atén les seves necessitats bàsiques, el tortura…

-       El maltractament indirecte es produeix quan una persona és testimoni del maltractament per part d’una altra persona a un animal.

Alguns exemples de maltractament a animals poden ser: abandonar-los, colpejar-los, deixar-los tancats amb finalitats econòmiques, treure’ls del seu àmbit natural, no subministrar-los l’alimentació adequada i l’aigua necessària, descuidar la seva salut, maltractar-los amb finalitats lúdiques, utilizar-los per la investigació, per confeccionar productes farmacèutics…

Aprofitam la pregunta del mes de febrer de 2019 per saber la vostra opinió i us agraïm per endavant la participació.

 

 

 

Moltes gràcies per la participació

 

  • Pregunta del mes de febrer 2019

1) Pensau que la normativa existent dins l’àmbit estatal i autonòmic és suficient per combatre el maltractament animal?

respostes

2) Considerau que les penes imposades als maltractadors d’animals són massa suaus?

respostes

Raonau la resposta

respostes

3) Les persones que realitzen algun tipus de maltractament animal, penseu que seria eficient la seva inhabilitació per realitzar tasques, feines i fins i tot activitats de voluntariat amb animals?

respostes

4) Les persones que gaudeixen de la companyia d’un animal domèstic, penseu que si el maltracten haurien de realitzar feines socials amb animals i quedar registrades com a persones no habilitades per poder tenir mascotes?

respostes

5) Quines mesures aplicaríeu per poder combatre aquesta lacra?

respostes