Detall Noticies

Rendició de comptes al V Parlament Infantil de les Illes Balears

02/10/2017

Divendres, 29 de setembre, a la seu del Parlament de les Illes Balears, UNICEF, juntament amb l'Oficina de Defensa dels Drets del Menor i el Parlament de les Illes Balears, va organitzar una rendició de comptes dels responsables de diferents departaments de l'Administració i de diversos consellers a totes les peticions i demandes que varen fer els menors representants del V Parlament Infantil, duit a terme el Dia de la Infància de l'any passat.

Tretze alts càrrecs i consellers de l'Administració, tant del Govern com dels consells insulars, varen respondre a aquestes peticions. Ens hem de felicitar tots perquè un gest simbòlic tan important com aquest s'hagi produït a la seu dels representants del poble de les Illes Balears, expressió clara de l'exercici del dret que reconeix la Convenció sobre els drets dels infants a la participació i lliure expressió dels infants. El món adult ha de donar paraula als infants i poder-los escoltar de bon de veres, perquè tenen una idea bastant clara de tot el que no funciona en el món i que els preocupa.

El seu desig d'un món millor, més just, mes humà i solidari, més respectuós amb el medi ambient, recorda als adults que no hem estat capaços de construir un món a mida de les persones i que l'ambició, la cobdícia, l'egoisme i la llei del més fort encara comanden. Els nins i nines, des de la seva mirada neta i transparent, ens recorden tot el que com a societat adulta no hem aconseguit.